Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bechamelsaus

Bechamelsaus

Bereidingstijd: 10 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk (kan ook plantaardig)
  • peper en zout
  • een snuf nootmuskaat

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zelf ontzettend makkelijk bechamelsaus maken kan met dit basisrecept voor heerlijke romige bechamelsaus. Bechamelsaus wordt vaak gebruikt in lasagnes, pasta's of andere lekkere ovenschotels. 

Hoe maak je zelf bechamelsaus?

Bechamelsaus is onwijs makkelijk te maken met boter, melk en bloem. Hier wordt een roux van gemaakt, die op smaak gebracht wordt. Lees snel meer in de bereidingswijze. Deze witte saus wordt veel gebruikt in de Italiaanse en Franse keuken. Het kan op smaak gebracht worden met nootmuskaat, kaas, peper en zout. De saus is ook heerlijk als saus voor over gekookte groenten.

Tip: Voeg een beetje geraspte kaas toe aan de bechamel! Erg lekker!

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Laat de boter in de pan smelten, op middelhoog vuur. De boter mag niet bruin worden.

Stap 2

Voeg de bloem erbij en blijf goed roeren. Bak de roux een paar minuten tot deze gaar begint te worden. Dit kun je zien omdat de roux iets witter van kleur en zanderiger van structuur wordt.

Stap 3

Voeg beetje bij beetje melk toe en blijf roeren met een garde. Laat de saus indikken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

sauzen hoofdgerechten bijgerechten italiaans diner saus bechamelsaus frans

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴