Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

BBQ witte asperges met frisse vinaigrette

BBQ witte asperges met frisse vinaigrette

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 2 el olijfolie

  • 1 mini komkommer
  • 0.5 rode paprika
  • 2 lente-uien
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn azijn
  • peper en zout naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Asperges kunnen niet missen op de BBQ: groene of witte asperges. In dit recept worden de witte asperges op de BBQ gegrild en geserveerd met een hele frisse vinaigrette met komkommer, paprika en lente-ui.

Witte asperges van de BBQ

Iedereen weet wel dat groene asperges onwijs lekker zijn van de grill of barbecue, zoals in het recept voor gegrilde groene asperges met caesar dressing. Maar ook witte asperges zijn heerlijk van de BBQ of grill. Zo is dit recept natuurlijk een echte BBQ topper, in dit recept worden de asperges niet eerst gekookt, maar volledig gegaard op de BBQ. Daarom behouden de witte asperges een beetje een bite. Erg lekker met de frisse vinaigrette.

Andere recepten voor gegrilde witte asperges:

Wil je meer inspiratie voor BBQ recepten? Neem dan een kijkje tussen de recepten in de link, want er zijn nog veel meer lekkere recepten op de website te vinden van vlees, vis tot vegetarische recepten. Hier zitten recepten voor de grill tussen, maar ook lekkere bijgerechten voor bij de barbecue. behoren deze witte asperges van de BBQ ook op jouw lijstje voor je volgende barbecue feestje?

Maak een account aan op Jaimy's Kitchen

Heb jij al favoriete recepten die je regelmatig maakt van de website? Maak dan een gratis account aan en geeft hartjes aan de recepten. Op deze manier sla je een recept op en kun je deze makkelijk terugvinden in je account. 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.

Stap 2

Snijd ongeveer 1-2 cm van de onderkant van de asperges af en schil de asperges. Besprenkel de asperges met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Meng goed zodat de asperges gelijkmatig bedekt zijn met olie.

Stap 3

Grill de asperges op de barbecue tot ze gaar en licht gebruind zijn, dit duurt meestal 5-7 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges. Draai ze regelmatig om voor gelijkmatig grillen.

Stap 4

Terwijl de asperges grillen, bereid je de vinaigrette voor. Snijd de mini komkommer en rode paprika in kleine blokjes en snijd de lente-uien in dunne ringen.

Stap 5

Meng in een kleine kom 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels witte wijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout naar smaak en meng goed. Voeg hierbij de blokjes komkommer, rode paprika en lente-uien.

Stap 6

Haal de gegrilde asperges van de barbecue en leg ze op een serveerschaal. Verdeel de lente-ui, komkommer en paprika vinaigrette over de asperges.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

komkommer bijgerechten paprika vegetarisch zomer diner vegan lente bbq witte asperges asperges

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴