BBQ spies van oesterzwammen
BBQ spies van oesterzwammen
Bereidingstijd: 20 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 300 gr oesterzwammen
- 1 flinke theelepel dijon mosterd
- 2 el tomaten ketchup
- 4 el sojasaus
- 2 el ahorn siroop of honing
- 2 el olijfolie
Benodigdheden:
- 4 houten stokjes
Deze barbecue spiesen zijn een vegetarische favoriet! De heerlijke BBQ spies van oesterzwammen is makkelijk om te maken en zit boordevol smaak!
Vegetarische BBQ spies van oesterzwammen
De zomer staat voor de deur, de zon laat zich steeds meer zien en dat betekent dat de barbecue weer aan mag! Vaak staat de BBQ in het teken van vlees (of vis)-gerechten, maar een barbecue kan ook zo lekker zijn met vegetarische recepten. Zo is deze BBQ spies van oesterzwammen een heerlijk recept, eentje die je zeker geprobeerd moet hebben. Naast het feit dat dit een smaakexplosie is, zijn de spiesen erg makkelijk om te maken. Scheur de oesterzwammen in repen, marineer deze met de zelfgemaakte marinade en ready to grill! De rooksmaak van de barbecue komen onwijs goed tot zijn recht in dit recept, maar de spiesen zijn eventueel ook in een pan of op een bakplaat te bereiden. Of… vergeet de stokjes, roerbak de reepjes en eet de oesterzwammen als vegetarische shoarma.
Vegetarische BBQ recepten
Meer vegetarische barbecue recepten proberen? Neem dan eens een kijkje tussen de onderstaande recepten:
- Gegrilde knoflook tomaten van de BBQ
- BBQ tofu en ananas spies
- Vegetarische BBQ spies met aubergine
- Gegrilde romaine met feta en walnoten
- Gegrilde asperges met kalamata olijf
Of scroll zelf door alle BBQ recepten, want er zijn nog veel meer lekkere recepten op de website te vinden van vlees, vis tot vegetarische recepten. Zowel om te grillen of lekkere bijgerechten voor bij de barbecue. Krijg jij al zin om de zomer te starten en de BBQ aan te zetten?
Maak een account aan op Jaimy's Kitchen
Heb jij al favoriete recepten die je regelmatig maakt van de website? Maak dan een gratis account aan en geeft hartjes aan de recepten. Op deze manier sla je een recept op en kun je deze makkelijk terugvinden in je account.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de barbecue op een middelhoge temperatuur. Leg de houten stokjes in een laagje water en laat ongeveer 10 minuten weken. Scheur stukken van de oesterzwam en leg aan de kant.
Stap 2
Neem een kom en voeg daarin tomaten ketchup, mosterd, sojasaus, olijfolie en honing en meng goed. Voeg de stukken oesterzwam in de marinade en laat ongeveer 10 minuten marineren.
Stap 3
Neem de houten stokjes en rijg de gemarineerde oesterzwam stukjes op de spies. Maak zo 4 spiesen. Bak de spiesen gaar op de barbecue of in een pan. Het bakken duurt een paar minuten per kant.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link