Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

BBQ spies met halloumi

BBQ spies met halloumi

Bereidingstijd: 15 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 150 gr halloumi
  • 3 lente-uien
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Keukenhulpjes

  • 4 houten prikkers

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze spiesen met knapperige halloumi en zachte lente-uien zijn perfect als vegetarisch recept voor op de barbecue. De BBQ spiezen zijn supersnel gemaakt en bereid.

Halloumi spiesen voor de barbecue

Dit heerlijke grillkaasje uit Cyprus is echt perfect voor de BBQ. De kaas wordt heerlijk goudbruin en licht knapperig aan de buitenkant wanneer deze gegrild of gebakken wordt. Doordat de spies op de barbecue bereid wordt, krijgt deze ook een lekkere rooksmaak. Dit past perfect bij de lente-ui, omdat deze zoeter wordt door het grillen. De perfecte smaakcombinatie dus. Rijg de halloumi heel voorzichtig aan de spiesen, want deze kunnen makkelijk breken. Snijd daarom niet té dunne reepjes en rijg voorzichtig. Mochten de reepjes toch breken, dan kan de halloumi toch nog gegrild worden. Leg de reepjes kaas dan op een klein stukje aluminiumfolie en leg dit op het grill ijzer.

Lekkere barbecue spiesen van Jaimy's Kitchen

Jaimy's Kitchen heeft veel meer lekkers voor de barbecue voor jou. Scroll door alle BBQ recepten, van vlees, vis tot vegetarische recepten. Ben je specifiek op zoek naar BBQ spiesen? Dan zijn dit een aantal populaire recepten:

  1. BBQ spies met zalm en courgette
  2. Kip saté spiesen
  3. Vegetarische BBQ spies met aubergine
  4. Spiesen met garnaal en ananas
  5. BBQ tofu en ananas spies

Sla je favoriete recepten op in je account

Heb jij al favoriete recepten die je regelmatig maakt van de website? Maak dan een gratis account aan en geeft hartjes aan de recepten. Op deze manier sla je een recept op en kun je deze makkelijk terugvinden in je account. 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur. Leg de houten prikkers in een laagje water.

Stap 2

Snijd de halloumi in reepen van ongeveer 1 centimeter breed. Snijd de lente-uien in stukjes van ongeveer 4 centimeter lang.

Stap 3

Rijg afwisselend stukjes halloumi en lente-ui op houten spiesjes. Zorg ervoor dat de ingrediënten stevig op de spies zitten. Bestrijk de halloumi en lente-ui spiesjes royaal met olijfolie aan alle kanten. Breng ze vervolgens op smaak met peper en zout naar smaak.

Stap 4

Plaats de spiesjes op de voorverwarmde barbecue en grill ze gedurende 2-3 minuten aan elke zijde, of totdat de halloumi goudbruin en knapperig is en de lente-uien zacht zijn geworden.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

halloumi bijgerechten lente-ui vegetarisch diner makkelijk & snel bbq

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴