Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

BBQ krieltjes

BBQ krieltjes

Bereidingstijd: 30 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes
  • gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn of dille)
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze BBQ krieltjes zijn boterzacht en heerlijk gekruid met verschillende kruiden. Daarnaast krijgen de krieltjes een lekkere rooksmaak doordat deze op de barbecue bereid worden.

Krieltjes van de barbecue

Doordat deze heerlijke krieltjes met schil op de barbecue bereid worden, hebben ze een heerlijke rooksmaak. Daarnaast worden de krieltjes echt onwijs zacht, boterzacht! Dit komt doordat ze in een gesloten pakketje bereid worden, in aluminiumfolie. Op deze manier stomen de krieltjes gaar. Met kruiden kan gevarieerd worden en er kunnen zowel verse als gedroogde kruiden gebruikt worden. In dit recept wordt voor tijm, rozemarijn en dille gekozen, maar ook oregano, Italiaanse kruidenmix of bieslook is erg lekker. Een andere heerlijke variant van dit recept is wanneer er plakjes verse knoflook toegevoegd wordt aan de pakketjes.

BBQ recepten op Jaimy's Kitchen

In de zomer is barbecuen niet alleen een lekkere manier van je avondmaaltijd bereiden, het is ook ontzettend gezellig om een barbecue voor te bereiden voor familie of vrienden. We've got you! Scroll door alle BBQ recepten op de website, want er zijn nog veel meer lekkere recepten op de website te vinden van vlees, vis tot vegetarische recepten. . Krijg jij al zin om de zomer te starten en de BBQ aan te zetten? Vergeet ook niet de bijgerechten

Sla je favoriete recepten op in je account

Heb jij al favoriete recepten die je regelmatig maakt van de website? Maak dan een gratis account aan en geeft hartjes aan de recepten. Op deze manier sla je een recept op en kun je deze makkelijk terugvinden in je account. 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de barbecue op een middelhoge temperatuur. 

Stap 2

Maak de krieltjes schoon en snijd de grotere krieltjes eventueel doormidden, zodat ze gelijkmatig garen op de barbecue.

Stap 3

Neem drie vellen met aluminiumfolie en verdeel hier de krieltjes over. Besprenkel de krieltjes royaal met extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg per pakketje 1 eetlepel per gedroogd kruid toe. Dus 1 pakketje met tijm, 1 met rozemarijn en de andere met dille. Hussel goed.

Stap 4

Vouw het aluminiumfolie tot een pakketje en tussen de kolen. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de krieltjes gaar zijn. Prik even met een vork in de krieltjes om de gaarheid te controleren.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten aardappel vegetarisch diner vegan bbq krieltjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴