Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 4 kleine zoete aardappelen

Tzatziki:

  • 1 komkommer
  • 175 gr Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl citroensap
  • een scheutje olijfolie
  • een paar takjes peterselie
  • peper en zout

BBQ gepofte zoete aardappel met zelfgemaakte tzatziki

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Indien je de zoete aardappelen in de oven maakt, verwarm de oven dan op 200 graden.

Stap 2

Was de zoete aardappelen grondig en prik gaatjes in de aardappel. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en gaar de aardappelen in ongeveer 25-30 minuten in de oven, of tussen de kolen van de BBQ. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel.

Stap 3

Maak vervolgens de tzatziki, door eerst de komkommer te raspen. Knijp de komkommer helemaal uit en verwijder het vocht van de komkommer. Rasp ook de knoflook fijn en voeg bij de komkommer. Hak peterselie fijn en voeg samen met de Griekse yoghurt erbij. Voeg peper en zout toe, citroensap naar smaak en een klein scheutje olijfolie. Meng goed.

Stap 4

Snijd de zoete aardappel open en voeg hierin de tzatziki. Maak af met een beetje peterselie. Voor de foto ziet een takje er leuk uit, maar het is fijner om de peterselie te hakken en eroverheen te verdelen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw