Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 4 kleine zoete aardappelen
Tzatziki:
- 1 komkommer
- 175 gr Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook
- 1 tl citroensap
- een scheutje olijfolie
- een paar takjes peterselie
- peper en zout
BBQ gepofte zoete aardappel met zelfgemaakte tzatziki
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Indien je de zoete aardappelen in de oven maakt, verwarm de oven dan op 200 graden.
Stap 2
Was de zoete aardappelen grondig en prik gaatjes in de aardappel. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en gaar de aardappelen in ongeveer 25-30 minuten in de oven, of tussen de kolen van de BBQ. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel.
Stap 3
Maak vervolgens de tzatziki, door eerst de komkommer te raspen. Knijp de komkommer helemaal uit en verwijder het vocht van de komkommer. Rasp ook de knoflook fijn en voeg bij de komkommer. Hak peterselie fijn en voeg samen met de Griekse yoghurt erbij. Voeg peper en zout toe, citroensap naar smaak en een klein scheutje olijfolie. Meng goed.
Stap 4
Snijd de zoete aardappel open en voeg hierin de tzatziki. Maak af met een beetje peterselie. Voor de foto ziet een takje er leuk uit, maar het is fijner om de peterselie te hakken en eroverheen te verdelen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier