Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

6 personen


Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 300 gr bloemkool
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 witte ui
  • 1 grote witte aardappel
  • 1.5 liter -2 water
  • 2 -3 bouillonblokjes
  • 1 tl tijm
  • 10 gr peterselie
  • 60 gr vermicelli

Basisrecept vegetarische groentesoep

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Snijd en witte ui in ringen. Was de bleekselderij en snijd deze in ringen. Schil de wortel en snijd deze in blokjes of halve ringen. Schil ook de aardappel en snijd deze in blokjes, was de aardappel goed. Snijd ook de prei in ringen en was het eventuele zand er af. Snijd als laatste de bloemkool wat fijner.

Stap 2

Los de bouillonblokjes op in het water en voeg ook de tijm toe. Breng het water aan de kook.

Stap 3

Voeg vervolgens de aardappel en alle groenten toe aan de bouillon. De groenten moeten ongeveer 7-10 minuten koken.

Stap 4

Kijk goed naar de kooktijd van de vermicelli en voeg deze toe aan de soep op basis van deze kooktijd.

Stap 5

Hak de peterselie en serveer dit bij de groentesoep.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw