Sluiten
Ingredienten
6 personen
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 300 gr bloemkool
- 1 wortel
- 1 prei
- 1 witte ui
- 1 grote witte aardappel
- 1.5 liter -2 water
- 2 -3 bouillonblokjes
- 1 tl tijm
- 10 gr peterselie
- 60 gr vermicelli
Basisrecept vegetarische groentesoep
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Snijd en witte ui in ringen. Was de bleekselderij en snijd deze in ringen. Schil de wortel en snijd deze in blokjes of halve ringen. Schil ook de aardappel en snijd deze in blokjes, was de aardappel goed. Snijd ook de prei in ringen en was het eventuele zand er af. Snijd als laatste de bloemkool wat fijner.
Stap 2
Los de bouillonblokjes op in het water en voeg ook de tijm toe. Breng het water aan de kook.
Stap 3
Voeg vervolgens de aardappel en alle groenten toe aan de bouillon. De groenten moeten ongeveer 7-10 minuten koken.
Stap 4
Kijk goed naar de kooktijd van de vermicelli en voeg deze toe aan de soep op basis van deze kooktijd.
Stap 5
Hak de peterselie en serveer dit bij de groentesoep.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier