Sluiten
Ingredienten
12 personen
Ingrediënten
- 200 gr spelt bloem
- 3 tl bakpoeder
- 120 gr suiker
- 2 eieren
- 4 bananen
- 1 tl vanille extract
- 120 gr boter
- 60 gr walnoten
- een snuf zout
Bananenbrood met walnoten
Bereidingstijd: 75 min
Stap 1
Verwarm de oven op 170 graden.
Stap 2
Voeg de droge ingrediënten in een kom: spelt bloem, bakpoeder, suiker en een flinke snuf zout.
Stap 3
Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Smelt de boter in de magnetron of op laag vuur in een pannetje. Prak drie bananen helemaal fijn met een vork tot je een moes hebt.
Stap 4
Voeg hierbij vanille extract en de gesmolten boter. Voeg als laatste de eieren toe.
Stap 5
Meng nu de natte en droge ingrediënten samen. Bij voorkeur met een mixer, maar met een garde kan ook. Hak de walnoten en voeg voorzichtig de gehakte walnoten toe aan het beslag.
Stap 6
Vet een bakvorm in met een beetje boter en bekleed vervolgens met bakpapier. Voeg het beslag in de bakvorm. Halveer de laatste banaan en voeg deze aan de bovenkant van het beslag toe.
Stap 7
Bak het bananenbrood af in ongeveer 65 minuten. Dek de laatste 20 minuten het bananenbrood af met aluminiumfolie, zodat het bananenbrood niet te donker wordt. Houd goed in de gaten, elke oven is anders!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier