Sluiten
Ingredienten
12 personen
Ingrediënten
- 200 gr spelt bloem
- 3 tl bakpoeder
- 120 gr suiker
- 3 bananen (ongeveer 00 gr)
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 120 gr boter
- een flinke snuf zout
- 75 gr rode bessen
Frosting:
- 200 gr roomkaas
- 75 gr roomboter
- 50 gr poedersuiker
Benodigdheden:
- Mixer of garde
- Bakpapier
Bananenbrood met rode bessen
Bereidingstijd: 75 min
Stap 1
Verwarm de oven op 170 graden.
Stap 2
Voeg de droge ingrediënten in een kom: spelt bloem, bakpoeder, suiker en een flinke snuf zout.
Stap 3
Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Smelt de boter in de magnetron of op laag vuur in een pannetje. Prak de bananen helemaal fijn met een vork tot je een moes hebt. Voeg hierbij vanille extract en de gesmolten boter. Voeg als laatste de eieren toe.
Stap 4
Meng nu de natte en droge ingrediënten samen. Bij voorkeur met een mixer, maar met een garde kan ook. Meng als laatste heel voorzichtig 75 gr rode bessen toe aan het beslag.
Stap 5
Vet een bakvorm in met een beetje boter en bekleed vervolgens met bakpapier. Voeg het beslag in de bakvorm. Bak het bananenbrood af in ongeveer 65 minuten. Dek de laatste 20 minuten het bananenbrood af met aluminiumfolie, zodat het bananenbrood niet te donker wordt. Houd goed in de gaten, elke oven is anders!
Stap 6
Maak in de tussentijd de frosting door roomkaas, roomboter en poedersuiker op te kloppen.
Stap 7
Laat het bananenbrood helemaal afkoelen. Verdeel de frosting over het bananenbrood en maak af met de overige rode bessen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier