Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

1 personen


Ingrediënten

  • 2 grote rijpe bananen
  • 250 gram bloem
  • 1 tl volle bakpoeder
  • 115 gr zachte boter
  • 115 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 tl matcha poeder
  • snuf zout

Bananenbrood met matcha

Bereidingstijd: 60 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Prak de bananen met een vork zo fijn mogelijk. Breek hier de eieren in en klop deze flink met een garde. Voeg hierbij de vanille aroma.

Stap 3

Neem een andere kom en zeef hierin de bloem en het bakpoeder. Voeg ook een snuf zout toe. Smelt de boter en voeg hierbij de suiker. Mix goed tot dit een geheel is en voeg bij het eimengsel. Voeg nu het eimengsel met de suiker en boter samen met het bloem en meng dit tot een glad geheel.

Stap 4

Haal nu een derde van het mengsel uit de kom en voeg dit in een apart kommetje. Zeef hier het matcha poeder overheen en meng goed tot de matcha goed verdeeld is.

Stap 5

Vet de bakvorm in en voeg de helft van het blanke mengsel in de bakvorm. Voeg de helft van het matcha mengsel hierover heen en gebruik een satéprikker of eetstokje om een beetje het blanke en matcha mengsel te mengen. Niet teveel!

Stap 6

Voeg de overige helft van het blanke mengsel hier overheen en voeg daarop het laatste deel van het matcha mengsel. Meng wederom een klein beetje met een prikker.

Stap 7

Bak de cake af in 40 minuten of tot wanneer een satéprikker er schoon uitkomt. Laat goed afkoelen en snijd het bananenbrood in plakjes.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw