Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Bereidingstijd: 10 min.

Oventijd: 40 min.

Calorieën: 170

Personen:


Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr patentbloem
  • 20 gr gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 1.5 tl baking soda
  • 2 tl appel azijn
  • boter om in te vetten (of bakpapier)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijk smeuïg bananenbrood met blauwe bessen. Perfect als tussendoortje, voor bij de koffie of om in plakjes in te vriezen voor later. 

Bananenbrood met blauwe bessen

Dit bananenbrood met blauwe bessen bevat geen toegevoegde suikers: de zoete smaak komt volledig van de rijpe bananen en de frisse blauwe bessen. Daarmee is het een gezonder alternatief voor cake of zoet gebak, maar minstens zo lekker en en ook nog eens voedzaam. Ideaal als tussendoortje, maar ook heerlijk als ontbijt of mee naar school of werk. En het leuke is dat dot recept ook enorm geliefd is onder kids.

Tips:

  • Je kunt dit bananenbrood makkelijk invriezen: snijd het in plakken en verpak ze per stuk, zo heb je altijd een gezonde snack op voorraad.
  • Extra lekker met een handje gehakte walnoten of een snufje kaneel door het beslag voor wat extra crunch en warmte.
  • Serveer het brood eens warm met een laagje roomkaas of een lepel notenpasta.
  • Gebruik je diepvries blauwe bessen? Voeg ze dan direct bevroren toe, zo voorkom je dat het beslag te nat wordt.

Bananenbrood recepten

Al eerder maakte ik heerlijke recepten voor bananenbrood, telkens een andere variant. Neem eens een kijkje tussen deze recepten en maak een lekkere variatie op bananenbrood. Welke is jouw favoriet? Hier in huis vonden wij de blauwe bessen variant erg lekker, maar de variant met walnoten is ook favoriet! Recepten voor bananenbrood:

  1. Bananenbrood met walnoten
  2. Bananenbrood met rode bessen
  3. Bananenbrood met chocolade
  4. Bananenbrood met matcha

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met gesmolten boter of bakpapier.

Stap 2

Prak de die bananen fijn in een kom en klop hier de eieren, gesmolten kokosolie en vanille-aroma doorheen. Halveer de laatste banaan in de lengte

Stap 3

Meng in een andere kom het amandelmeel, bloem en baking soda. Voeg dit toe aan het banaanmengsel en roer goed door. Roer als laatste de appelazijn erdoor. Dit zorgt samen met de baking soda voor een luchtig resultaat.

Stap 4

Spatel de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.

Stap 5

Leg de gehalveerde banaan op het beslag.

Stap 6

Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker: komt deze er schoon uit, dan is het brood klaar. Controleer tussendoor ook dat het bananenbrood niet te bruin wordt, bekleed anders even met wat aluminiumfolie.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴