Sluiten
Ingredienten
8 personen
Ingrediënten
- 200 gr rijpe banaan +1 banaan
- 2 tl dadel stroop (of agave/honing)
- 3 tl kokosolie (gesmolten)
- 1 tl vanille extract
- 225 gr speltmeel of volkoren tarwemeel
- 0.5 zakje bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 3 el kokosraso
- een snuf zout
Bananen brood muffins met kokos
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Verwarm de oven op 175 graden.
Stap 2
Meng de droge ingrediënten: bakpoeder, kaneel, zout, kokosrasp en het meel.
Stap 3
Meng de natte ingrediënten: rijpe bananen, dadel stroop, kokosolie en vanille extract. Blend deze in een keukenmachine tot een geheel of prak alles samen.
Stap 4
Meng dat de droge en natte ingrediënten met elkaar.
Stap 5
Verdeel het mengsel over 8-9 muffin vormpjes. Gebruik je een muffin blik? Vet ze dan in of zet er papieren vormpjes in.
Stap 6
Bak de muffins in ongeveer 18-20 minuten of tot een prikker er droog uitkomt. Maak de kokosrasp eventueel af met een beetje extra kokosrasp.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier