Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 moten zalm met vel
- 500 gr broccoli
- 180 gr zilvervlies rijst
- 20 ml sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 4 cm verse gember
- 1 tl suiker
- 3 el olie
- peper en zout
Aziatische zalm met geroosterde broccoli
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Hak de knoflook en gember beide fijn en snijd plakjes van de rode peper. Maak de marinade door de suiker, sojasaus, 1 eetlepel olie, knoflook, rode peper en gember te mengen. Marineer de zalm in de marinade, minimaal 10 minuten.
Stap 3
Snijd de broccoli in roosjes en de stam in blokjes. Voeg 2 eetlepels olie toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster de broccoli gaar in ongeveer 15 minuten in de oven. Schep tussendoor om.
Stap 4
Kook de rijst in ongeveer 12-15 minuten gaar en giet vervolgens af.
Stap 5
Verhit een pan en pak de zalm op laag tot middelhoog vuur in de marinade. Bak de zalm 5 minuten op de kant met de huid en als laatste 2 minuten op de andere kant. Voeg indien nodig een beetje water toe aan de pan om het een sausje te maken.
Stap 6
Voeg eerst rijst op de borden en schep vervolgens de geroosterde broccoli erbij. Leg de zalm erbij en verdeel de saus eroverheen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier