Authentieke picco de gallo uit de Mexicaanse keuken
Authentieke picco de gallo uit de Mexicaanse keuken
Bereidingstijd: 10 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- drie handjes met cherrytomaatjes
- 1 jalapeño peper
- 1 witte ui
- 0.5 bosje koriander
- 0.5 limoen
- snufje zout en peper
Pico de Gallo is een klassiek Mexicaans bijgerecht. Het is heerlijk bij tortilla chips, fajita's of quesadilla's. Ontzettend gemakkelijk om te bereiden, dus de volgende keer moet je het maar eens proberen.
Mexicaanse Pico de Gallo
Salsa is natuurlijk een prachtige dans, maar het is ook het Spaanse en Italiaanse woord voor ‘saus’ een tomaten salsa wil dus eigenlijk een tomaten saus zeggen, en dat dan op zijn Mexicaans. Het is eigenlijk een hele makkelijke en snelle manier om uien, peper en natuurlijk koriander te combineren en op smaak te brengen. Echt heerlijk als bijgerecht.
Ben je geen koriander fan. In dit recept is de smaak vrij subtiel. Wist je trouwens dat er allerlei theorieën zijn over de smaak van koriander? Zo zouden je genen bepalen of je koriander lekker vindt of niet. Echter, je kunt het leren eten en aromatische smaken waarderen.
Mexicaans salsa recept
We kennen de Mexicaanse keuken natuurlijk voornamelijk van de Enchiladas (in mijn keuken natuurlijk op vegetarische basis) en de Fajita's toch hoort er eigenlijk altijd wel een Mexicaanse salsa bij. De Mexicaanse variant onderscheid zich een tikkeltje door vaak net stevige bite toe te voegen.
Variatie tip: waar je deze salsa echt heerlijk mee kan combineren zijn de knapperige dipstokjes op basis van olijfolie en zeezout. Ik zou deze absoluut dan ook aanraden als variant ;)
Pico de Gallo, wat betekent dat nu eigenlijk?
Het grappige is eigenlijk dat Pico de Gallo letterlijk vertaald een hanen snavel is, grappig, ja, maar ook wel erg vreemd. Waar die link uiteindelijk precies is ontstaan, ik heb geen idee. Heb jij wel een idee, dan ben ik benieuwd naar je reactie, haha
Eet smakelijk!!
Bereiding
Stap 1
Snij de cherrytomaatjes in vieren voor lekker kleine stukjes tomaat.
Stap 2
Snipper het uitje fijn en hak de jalapeño peper in kleine stukjes. Voeg het daarna samen met de tomaat.
Stap 3
Ik vind het lekker als de koriander erg fijn gehakt is, maar je zou het ook wat grover kunnen hakken.
Stap 4
Voeg de koriander rest van de ingrediënten en maak af met limoensap en een snufje zout.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link