Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 ei
- 60 gr bloem
- 75 gr panko
- 1 tl oregano
- chili vlokken
- zout
- 100 gr cherrytomaatjes aan de tak
- olijfolie
Bloemkool puree:
- ½ bloemkool
- 100 ml melk
- boter
- peper en zout
Aubergine schnitzel met bloemkoolpuree
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 7mm dik. Maak een paar bordjes klaar. De eerste met een geklopt ei, de tweede met het bloem en de derde met de panko. Meng oregano, chili vlokken en zout door de panko. Haal een plak aubergine eerst door het bloem, dan door het ei en dan door het panko. Herhaal met alle plakken aubergine.
Stap 3
Voeg de cherrytomaatjes aan tak met een beetje olie in een ovenschaal en pof de tomaatjes in ongeveer 20 minuten zacht. Voeg ook de plakken gepaneerde aubergine op een vel bakpapier in de oven en bak ook in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Stap 4
Kook de bloemkool gaar en stamp samen met melk en een beetje boter tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Indien je dit lekker vind, kun je de aubergine schnitzel nog even afbakken in een beetje boter, maar dit is een optionele stap.
Stap 6
Serveer de aubergine schnitzels met bloemkoolpuree en gepofte tomaatjes.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier