Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 500 gr asperges
- 350 gr aardappel
- 100 ml melk (plantaardig)
- 3 rode bieten
- 1 bol burrata
- 3 el kapper appeltjes
- 2 el olijfolie
- 2 takjes verse tijm
- 2 el pijnboom pitjes
- peper en zout
Asperges met rode bietenpuree en burrata
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook gaar in ongeveer 10 minuten.
Stap 2
Schil de asperges en kook gaar in ongeveer 8-10 minuten in ruim water.
Stap 3
Snijd de rode bieten in stukjes. Rooster de pijnboom pitjes goudbruin.
Stap 4
Maak de dressing door de blaadjes van de takjes tijm af te rissen en meng met olijfolie en citroensap.
Stap 5
Giet de aardappelen af als deze gaar zijn, stamp tot een puree met een scheutje melk en voeg de rode bieten toe. Stamp nog een keertje goed. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Verdeel de rode bietenpuree over een bord, leg de asperges er boven op. Leg vervolgens de bol burrata op de asperges en maak af met pijnboon pitjes, dressing en kapper appeltjes. Breng op smaak met een beetje zwarte peper.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier