Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 350 gr aardappel
  • 100 ml melk (plantaardig)
  • 3 rode bieten
  • 1 bol burrata
  • 3 el kapper appeltjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 el pijnboom pitjes
  • peper en zout

Asperges met rode bietenpuree en burrata

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook gaar in ongeveer 10 minuten. 

Stap 2

Schil de asperges en kook gaar in ongeveer 8-10 minuten in ruim water.

Stap 3

Snijd de rode bieten in stukjes. Rooster de pijnboom pitjes goudbruin.

Stap 4

Maak de dressing door de blaadjes van de takjes tijm af te rissen en meng met olijfolie en citroensap.

Stap 5

Giet de aardappelen af als deze gaar zijn, stamp tot een puree met een scheutje melk en voeg de rode bieten toe. Stamp nog een keertje goed. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de rode bietenpuree over een bord, leg de asperges er boven op. Leg vervolgens de bol burrata op de asperges en maak af met pijnboon pitjes, dressing en kapper appeltjes. Breng op smaak met een beetje zwarte peper.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw