Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

6 personen


Ingrediënten

  • 1 appel
  • 80 gr gedroogde abrikoos blokjes
  • 1 el honing
  • 1 tl chai tea mix of kaneel
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el geschaafde amanden

Benodigheden:

  • bakpapier

Appelflap hapjes met appel en abrikoos

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg hierbij de blokjes abrikoos, chai tea kruiden of kaneel en 1 eetlepel honing. Meng goed door. Klop het eitje.

Stap 3

Neem nu de 6 plakjes bladerdeeg, verwijder het velletje plastic en leg op een vel bakpapier neer. Verdeel de appelvulling over de plakjes bladerdeeg van de ene punt aan de linkerbovenzijde naar de punt in de rechter onderzijde. Vouw vervolgens in het midden dicht.

Stap 4

Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met het geklopte ei. Bak de flapjes nu af in ongeveer 15 minuten, maar kijk even goed of het bladerdeeg gaar is. Pas indien nodig de tijd aan.

Stap 5

Bak in de tussentijd het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. En verdeel dit over de appelflapjes zodra deze uit de oven komen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw