Sluiten
Ingredienten
6 personen
Ingrediënten
- 1 appel
- 80 gr gedroogde abrikoos blokjes
- 1 el honing
- 1 tl chai tea mix of kaneel
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 1 el geschaafde amanden
Benodigheden:
- bakpapier
Appelflap hapjes met appel en abrikoos
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg hierbij de blokjes abrikoos, chai tea kruiden of kaneel en 1 eetlepel honing. Meng goed door. Klop het eitje.
Stap 3
Neem nu de 6 plakjes bladerdeeg, verwijder het velletje plastic en leg op een vel bakpapier neer. Verdeel de appelvulling over de plakjes bladerdeeg van de ene punt aan de linkerbovenzijde naar de punt in de rechter onderzijde. Vouw vervolgens in het midden dicht.
Stap 4
Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met het geklopte ei. Bak de flapjes nu af in ongeveer 15 minuten, maar kijk even goed of het bladerdeeg gaar is. Pas indien nodig de tijd aan.
Stap 5
Bak in de tussentijd het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. En verdeel dit over de appelflapjes zodra deze uit de oven komen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier