Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 600 gr aardappelen
- 400 gr andijvie
- 100 ml melk
- 1 klontje boter
- 1 el mosterd
- 125 gr spekjes (vegetarisch)
- 100 gr kaasblokjes
- 40 gr walnoten
- Optioneel: boter of olie om in te bakken
- peper en zout
Keukenhulpjes
- Puree stamper
- Kookpan
Andijvie stamppot met (vega) spekjes en kaas
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en was goed. Breng de aardappelen aan de kook in licht gezouten water en kook gaar in ongeveer 8-10 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
Stap 2
Voeg de spekjes in een pan, zonder boter of olie en bak de spekjes uit. Gebruik je vegetarische spekjes? Dan moet je deze wel in wat boter of olie bakken.
Stap 3
Snijd in de tussentijd de andijvie in reepjes en was goed. Hak de walnoten grof.
Stap 4
Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn. Voeg hierbij de melk, mosterd en breng verder op smaak met peper en zout. Stamp en voeg ook de andijvie toe aan de aardappelen. Stamp tot de andijvie een beetje slinkt.
Stap 5
Serveer de andijvie stamppot met uitgebakken spekjes, gehakte walnoten en blokjes kaas. Indien je het lekker vind, kun je het vet waar je de spekjes in gebakken hebt door de stamppot heen mengen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier