Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 600 gr aardappelen
  • 400 gr andijvie
  • 100 ml melk
  • 1 klontje boter
  • 1 el mosterd
  • 125 gr spekjes (vegetarisch)
  • 100 gr kaasblokjes
  • 40 gr walnoten
  • Optioneel: boter of olie om in te bakken
  • peper en zout

Keukenhulpjes

  • Puree stamper
  • Kookpan

Andijvie stamppot met (vega) spekjes en kaas

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en was goed. Breng de aardappelen aan de kook in licht gezouten water en kook gaar in ongeveer 8-10 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes.

Stap 2

 Voeg de spekjes in een pan, zonder boter of olie en bak de spekjes uit. Gebruik je vegetarische spekjes? Dan moet je deze wel in wat boter of olie bakken.

Stap 3

Snijd in de tussentijd de andijvie in reepjes en was goed. Hak de walnoten grof.

Stap 4

Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn. Voeg hierbij de melk, mosterd en breng verder op smaak met peper en zout. Stamp en voeg ook de andijvie toe aan de aardappelen. Stamp tot de andijvie een beetje slinkt. 

Stap 5

Serveer de andijvie stamppot met uitgebakken spekjes, gehakte walnoten en blokjes kaas. Indien je het lekker vind, kun je het vet waar je de spekjes in gebakken hebt door de stamppot heen mengen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw