Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 300 gr krieltjes
- 250 gr sperzieboontjes
- 1 blikje tonijn
- 150 gr cherrytomaatjes
- 50 gr groene olijven
- 40 gr veldsla
- 125 ml crème fraîche
- 25 gr kappertjes
- 10 bieslook
- 1 rode ui
- 1 citroen
- peper en zout
Aardappel salade met tonijn en boontjes
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Was de sperzieboontjes en verwijder de uiteinden en eventuele draden. Halveer de boontjes.
Stap 2
Was de krieltjes grondig en kook deze in ongeveer 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 4 minuten de sperzieboontjes toe. Spoel vervolgens af met koud water, zodat de sperziebonen en krieltjes afkoelen. Halveer vervolgens de krieltjes.
Stap 3
Lek de tonijn goed uit. Voeg samen met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Pers de citroen uit en meng erdoorheen.
Stap 4
Snipper het rode uitje en hak de bieslook fijn. Snijd ook de kappertjes grof. Voeg dit allemaal toe aan het tonijn mengsel. Voeg de aardappeltjes en sperziebonen er aan toe en meng goed.
Stap 5
Halveer de cherrytomaatjes. Verdeel de veldsla in een kom, vervolgens de aardappeltjes met tonijn mengsel en als laatste de cherrytomaatjes er overheen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier