Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Lunch/ Makkelijke Maaltijd/ Soep/ Voorgerechten

Recept: Zomerse Spaanse gazpacho

Recept spaanse gazpacho

Dit is een heerlijk, fris en zomers recept voor koude Spaanse soep genaamd gazpacho. Dit is mijn variant met oranje paprika, komkommer en lekker veel tomaten. Dit kan als lunch, voorgerecht of als hoofdgerecht met een beetje brood gegeten worden.

Zomerse soep

Want soep kan gewoon in de zomer en al helemaal wanneer je een koude soep maakt! De ingrediënten blijven rauw, wat de soep extra fris maakt. Ook is het erg lekker om een aantal groenten grof gesneden bovenop de soep te serveren voor een beetje extra bite. Wanneer jij van lichte maaltijden houdt in de zomer, dan is dit recept zeker geschikt.

Koolhydraatarm

De soep wordt wel een beetje gebonden door twee plakjes stokbrood, maar verder is het een erg koolhydraatarm recept. Goed wanneer je een beetje op wilt letten dus ;). Let op de knoflook, want omdat deze rauw toegevoegd wordt, is deze smaak goed aanwezig. Voeg het dan ook toe naar smaak.

Recept spaanse gazpacho www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zomerse Spaanse gazpacho

Hoeveelheid: 3-4 porties
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
1 rode ui
1-2 tenen knoflook
0,5 komkommer
5 tomaten (afhankelijk van de grootte)
1 oranje paprika
0,5 rode paprika
0,5 gele of groene paprika
0,5 tot 1 rode peper
2 plakjes stokbrood of een snee witbrood
1,5 el witte wijn azijn
4-5 el olijfolie
peper en zout
basilicum ter garnering

Benodigdheden:
Keukenmachine of blender

Bereiding:

  1. Snijd de tomaten, rode ui, komkommer en oranje paprika grof en voeg aan de keukenmachine toe. Bewaar een stuk komkommer voor de garnering.
  2. Hak de knoflook en voeg dit samen met de rode peper en het stokbrood ook toe aan de keukenmachine.
  3. Breng op smaak met peper, zout en voeg witte wijn azijn en olijfolie en meng tot een gladde soep.
  4. Snijd de rode en gele (of groene) paprika en de komkommer in blokjes ter garnering.
  5. Voeg de gazpacho in een kom en serveer met de groenten voor de garnering en een paar druppels lekkere olijfolie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply