Diner/ Herfst en winter recepten/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maaltijd/ Stamppot/ Vega & Vegan

Recept: Zoete aardappel stamppot met boerenkool

www.jaimyskitchen.nl

Deze stamppot met zoete aardappel en boerenkool is een twist op de klassieke boerenkool stamppot. De smaakmakers zoals zongedroogde tomaat en feta maakt deze vegetarische stamppot ontzettend smaakvol!

Een recept voor stamppot met een twist

Traditioneel wordt boerenkool stamppot met gewone aardappelen gemaakt, maar in dit recept gebruik ik zoete aardappelen. Dit is heerlijk! De stamppot wordt op smaak gemaakt met mosterd, wat een licht pittige smaak er aan geeft. Omdat dit een vegetarische stamppot is, voeg ik noten toe, zodat het een volwaardige maaltijd is. Daarnaast zorgen de zongedroogde tomaatjes en feta voor de twist. Een aanrader als je mij vraagt. Normaal ben ik geen fan van de Hollandse pot, maar op deze manier vind ik het heerlijk!

Stamppot recepten

Ik zei het hierboven al, ik ben er geen fan van. Toch heb ik een paar recept die ik wel lekker vind. Zoals de zoete aardappel stamppot met zuurkool, omdat zuurkool gewoon heerlijk is. En ook boerenkool stamppot met geitenkaas is lekker.  Nu heb ik nieuwe favoriet en dat is dit recept hieronder!

Recept zoete aardappel stamppot met boerenkool www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zoete aardappel stamppot met boerenkool

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

450 gr zoete aardappel
150 gr boerenkool
100 gr feta
70 gr pecan nootjes
6 zongedroogde tomaat
1 tl mosterd
een scheutje melk
peper en zout

Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Vul een pan met water en voeg een beetje zout er aan toe. Kook de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten.
  2. Voor de boerenkool zijn twee opties, voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de zoete aardappel en kook mee of stoom deze gaar. Indien je deze wilt stomen leg je een stoom mandje boven op de pan waar de zoete aardappel in kookt. Leg de deksel erop en stoom de boerenkool gaar. Ik gebruik hiervoor een pan met stoommand van de Ikea voor en dat werkt perfect.
  3. Giet beide af als het gaar is en voeg een klein scheutje melk toe. Stamp vervolgens tot een stamppot en breng op smaak met mosterd, peper en zout.
  4. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en hak de pecan nootjes grof. Meng beide door de stamppot.
  5. Serveer de zoete aardappel met de feta er gekruimeld overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.