Zoete Aardappel, I love it!
Het is echt ontzettend divers, het valt onder de groenten en het is een goede bron van gezonde koolhydraten. Deze salade is echt lekker voor de dagen dat je graag een gezonde maaltijd op tafel zet, laat dat nu net een van mijn doelen voor 2016 zijn; gezond eten. Je kunt de salade ook als bijgerecht eten, met een lekker stukje vis of vlees. De volgende dag had ik een heerlijke lunch van de restjes!

Recept: Zoete aardappel salade met aubergine en artisjok
Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
1 grote zoete aardappel
1 aubergine
1 blikje artisjokharten
1 rode ui
2 el zwarte olijven
een stukje feta
een handje vol basilicum blaadjes
olijfolie
peper& zout
Italiaanse kruiden
Bereiding:
- Snij de zoete aardappel en de aubergine in plakjes. Neem nu een grillpan en grill de groenten in een scheutje olijfolie. Kruid de groenten met peper, zout en Italiaanse kruiden. Indien je geen grillpan hebt, kan het natuurlijk ook in een normale koekenpan bakken.
- In de tussentijd kun je de artisjok harten in stukjes snijden, de olijven en rode ui in ringen.
- Wanneer de groenten klaar zijn, leg je ze om en om op het bord. Voeg dan ook de rode ui, olijven en artisjok toe. Dan verkruimel je feta over de rest heen, verdeel je de basilicum blaadjes er over en sprenkel je nog wat olijfolie over het geheel.
- Geniet ervan!
4 Comments
Naomi de Jong
27 april 2016 at 19:11Leuke site heb je Jaimy en deze salade lijkt me heeerlijk, ben gek op de ingrediënten en gebruik ze regelmatig.
Ook een super mooie foto 😉
Groetjes, Naomi
admin
28 april 2016 at 21:28Dankjewel Naomi!
Leuk om te horen 🙂
Hebergement web
8 juli 2016 at 04:13Ik zocht dus een lunch recept met zoete aardappel en avocado en kwam op dit recept uit. Maar ik verdraag geen zuivel. Nog tips voor een alternatief?
admin
8 juli 2016 at 14:20Hoi!
Ik snap het, ik eet zelf ook steeds minder zuivel.
De feta kaas kun je dan weg laten. Wat erg lekker is om toe te voegen zijn zongedroogde tomaatjes!
Hopelijk vind je de salade lekker!