Bijgerechten/ Diner/ Vega & Vegan

Recept: Zoete aardappel gratin met geitenkaas

Recept gratin van zoete aardappel met geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Deze gratin van zoete aardappel is een heerlijk bijgerecht. De aardappeltjes zijn lekker knapperig en de geitenkaas is heerlijk zacht er overheen.

Zoete aardappel met geitenkaas

Die twee samen zijn een hele goede combinatie. De zachte geitenkaas past erg goed bij de knapperige zoete aardappel. De geitenkaas kan de laatste 10 minuten toegevoegd worden of na het bakken er overheen gestrooid worden. In dit recept heb ik gehakte peterselie toegevoegd en voor wat extra pit een halve rode peper. Dit past erg goed bij de zoetere smaken van de zoete aardappel en geitenkaas. Dit recept is perfect als bijgerecht. Zelf at ik het bij gewokte broccoli en een stukje zalm.

Een kruidige marinade

De aardappeltjes krijgen veel smaak mee door de marinade die over de aardappeltjes gaat. De olijfolie zal ervoor zorgen dat de aardappeltjes lekker krokant worden. In deze marinade voeg ik ringen rode peper toe voor wat pittigheid! De kruiden voor in de marinade kun je zelf kiezen, maar paprikapoeder is in dit recept mijn favoriet!

Zoete aardappel gratin met geitenkaas www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zoete aardappel gratin met geitenkaas

Hoeveelheid: 2-3 porties
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

2 middelgrootte zoete aardappels
50 gr geitenkaas bolletjes
gehakte peterselie naar smaak

Marinade:
2 el olijfolie
1 el citroensap
1 tl ahornsiroop of honing
½ tl paprikapoeder
½ rode peper
een snuf zout

Benodigdheden:
een ovenschaal

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 190 graden.
  2. Was de zoete aardappel goed. De schil mag er aan blijven, maar moet daardoor wel goed schoongemaakt worden. Snijd eventuele slechte plekjes weg. Snijd vervolgens dunne plakjes van de zoete aardappel. Dit kan met een mandoline of gewoon met een scherp mes.
  3. Snijd de rode peper in dunne ringen. Neem een kommetje en meng hier de ingrediënten van de marinade in.
  4. Verdeel de plakjes zoete aardappel over de ovenschaal en verdeel de marinade er overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30-40 minuten in de oven of tot de aardappel gaar is. Dit is afhankelijk van je oven en de dikte van de plakjes aardappel.
  5. Verdeel de geitenkaas over de gratin als deze nog ongeveer 10 minuten in de oven moet. Verdeel de peterselie er overheen als deze net uit de oven komt en voor het serveren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply