Hoofdgerechten/ Pasta/ Vega & Vegan

Recept: Zoete aardappel Gnocchi

recept zoete aardappel, sweet potaio, gnocchi, italiaans, pasta, alpro, alpro soya cuisine, vegan, veganistisch www.jaimyskitchen.nl

Een prachtig gerechtje is het geworden vind ik zelf. Gnocchi is echt best eenvoudig om te maken, maar ik wilde wel een uniek recept. Daarom maakte ik zoete aardappel gnocchi, welke ook nog eens helemaal vegan is. Ik geef ook een optie om een ‘normale’ gnocchi te maken met ei. Ik kreeg al een paar verzoekjes voor het recept, maar daar issie dan!

Zelfgemaakte gnocci van zoete aardappel

Gnocchi wordt eigenlijk met ei bereid, maar dat is niet vegan. Ik vervang het ei door cornstarch oftewel mais zetmeel. Wil je dit niet? Dan kun je gewoon een ei gebruiken! Het maken van de gnocchi is perfect om op een zondagmiddag aan de keukentafel te doen, het valt reuze mee hoeveel tijd het kost!

Van dit eind resultaat wordt je toch blij? Heerlijk kleurtje!

Recept: Zoete aardappel gnocchi

Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten:

550 gram zoete aardappel
350 gram bloem
100 gram corn starch (maizena)

Saus
Alpro Soya Cuisine room
een half bosje salie
1-2 teentjes knoflook
peper & zout

Topping:
pijnboompitjes
rucola melange
geroosterde paprika’s

vegan zoete aardappel gnocchi

Bereiding:

  1. Kook eerst de zoete aardappel gaar en maak er een fijne puree van. Nu meng je de bloem en corn starch met de zoete aardappel. Doe dit in fases, want het is best lastig om precies te schatten hoeveel je uiteindelijk nodig hebt. Het deeg mag (bijna) niet meer plakkerig zijn.
  2. Verdeel het deeg in 2.
  3. Verdeel dit weer in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Duw zachtjes met een vork in de deegstukjes, hierdoor hecht de saus beter aan de deegkussentjes.
  4. Maar je alvast je salade klaar door rucola melange te verdelen op het bord en kleine reepjes snijden van de geroosterde paprika (rooster deze zelf of gebruik deze uit pot). Rooster de pijnboompitjes.
  5. Kook de gnocchi in een pan met ruim gezouten, kokend water. Doe telkens maximaal 8-10 gnocchi’s in de pan. Wanneer de boven komen drijven, zijn ze gaar. In principe zijn ze nu goed! Alleen wij gaan ze nog eens extra bakken, omdat er dan een lekker krokant laagje op de gnocchi komt.
  6. Maar eerst alvast de saus klaar door de knoflook te raspen en deze samen met de salie in wat olijfolie te bakken. Blus dit af met de Alpro Soya Cuisine en hou warm op laag vuur. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  7. Bak nu de gnocchi even kort in wat olie aan. Wanneer ze goudbruin zijn, zijn ze klaar!
  8. Bordje opmaken! Voeg de gnocchi toe aan de salade, verdeel de pijnboompitjes erover en maak af met de saus.
  9. Smakelijk, geniet ervan!

vegan zoete aardappel gnocchi

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Marlies
    11 mei 2016 at 15:37

    Wat een originele variantie op normale gnocchi. Ga hem onthouden!

  • Reply
    Challenge: Een week lang... Vegan! | Jaimy's Kitchen
    19 januari 2017 at 12:52

    […] Recept […]

  • Reply
    Foodtalk: Hoe rooster je paprika's? | Jaimy's Kitchen
    19 januari 2017 at 16:39

    […] – Pasta Gele Pesto met geroosterde paprika – Lamsgehakt balletjes met paprikasaus en tabouleh  – Zoete aardappel gnocchi met geroosterde paprika […]

  • Reply
    Eline
    18 april 2020 at 17:26

    Hoi Jaimy,
    Ik zou dit gerecht graag maken, alleen ik zie de tussentijdse foto’s niet staan, kan dat kloppen?

    Groetjes

    • Reply
      Jaimy
      19 april 2020 at 08:46

      Je hebt gelijk, deze zitten niet meer in de blog. Maar als je alle stappen volgt, weet ik zeker dat jij heerlijke gnocchi zult maken😊

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.