Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zoete aardappel curry met kikkererwten

Zoete aardappel curry met kikkererwten

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Curry

  • 2 zoete aardappels
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • 1 el Patak's currypasta Korma
  • 1 blik kikkererwten á 300 gr
  • 1 el mosterdzaadjes (optione)
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 gr spinazie
  • citroen of limoen
  • koriander of peterselie
  • olie

Raita

  • 150 ml yoghurt
  • 10 takjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 tl suiker
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • peper en zout

Voor erbij:

  • Naan brood

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze curry is gevuld met zoete aardappelen en kikkererwten. Een heerlijke, gevulde curry die lekker is met naan brood. Dat naan brood is heerlijk om in de curry om in te dippen. Hierbij hoort natuurlijk ook zelfgemaakte raita yoghurtsaus.

Favoriete curry recept van het moment

Dit is toch echt wel mijn favoriete curry. Best gevaarlijk om te zeggen, misschien kan ik beter zeggen; mijn favo curry van dit moment. Iedereen die deze curry ook wel eens bij mij gegeten heeft is helemaal fan. Dit is een vegetarisch gerecht, maar ik beloof dat je het vlees niet zult missen! Ook de bijgerechten echt heerlijk erbij.  Een curry zonder raita is niet compleet evenals naan brood!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes en rooster de zoete aardappel in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 3

Snipper het uitje, hak de knoflook en gember fijn. Snijd de rode peper in ringen.

Stap 4

Verhit olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 3 minuten de mosterdzaadjes, knoflook en gember toe en bak nogmaals een paar minuten mee. Voeg vervolgens de rode peper toe.

Stap 5

Voeg de currypasta toe, laat 5 minuten sudderen en vervolgens de kokosmelk en kikkererwten toe.

Stap 6

Laat 10 minuten sudderen en roer ondertussen door. Snijd de tomaat in kleine stukjes en snipper het rode uitje. Rasp het teentje knoflook en voeg dit allemaal toe aan de yoghurt. Snijd de munt fijn en voeg samen met suiker, peper en zout ook toe aan de raita. Extra veel smaal aan de raita? Plet de munt dan fijn in een vijzel.

Stap 7

Bak in de tussentijd ook het naan brood af.

Stap 8

Roer als laatste de spinazie door de curry tot deze geslonken is. Maak de curry af met gehakte koriander en citroen- of limoensap.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie hoofdgerechten kikkererwten aardappel curry aziatisch indiaas naanbrood vegan zoete aardappel

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴