Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Zoete Aardappel Brownie

Dit recept heb ik gemaakt op een zaterdagavond toen ik mij verveelde. Helaas kon ik geen kaartjes meer krijgen voor een leuk feestje, dus ik dacht: dan ga ik bakken! Brownies zijn echt my guilty pleasure, maar natuurlijk niet echt gezond. Dus, dat was mijn uitdaging. Een brownie maken waar ik mij niet schuldig over hoef te voelen. Het was zeer geslaagd vond ik zelf!

Dit recept een gezonde keuze, maar het is ook vegan! Zo moeilijk is het niet om een vegan versie te maken, dus why not?! Buiten het feit dat deze brownie heerlijk is, is het ook een plaatje om te zien, vinden jullie niet? Mijn saaie zaterdagavond thuis werd zo in ieder geval een stukje leuker!

Recept: Zoete Aardappel Brownie

Ingrediënten: 

– 400 gr zoete aardappel
– 150 gr dadels
– 40 gr amandelmeel
– 50 gr speltbloem
– 2 el rauwe cacao poeder
– 1 tl kaneel
– 3 el agave siroop
– 100 gr walnoten
–  snuf zout

Topping
– 2 el cacao nibs
– 2 el appelstroop
– 1 el kokosolie
– goji-bessen
– 2 el gehakte walnoten

Recept: Zoete Aardappel Brownie

 Hoe maak je het?

 1. Kook de zoete aardappelen gaar in ruim water met een klein sufje zout. Zorg dat je ze echt goed gaar kookt, want je mag het prakken tot een gladde puree. Zou eventueel ook in de keukenmachine kunnen.
 2. Verwarm nu de oven op 180 graden.
 3. Hak de dadels in de keukenmachine, samen met de zoete aardappel puree. Gebruik je geen keukenmachine dan hak je het fijn en meng het met de puree.
 4. Meng nu het amandelmeel, speltbloem, cacaopoeder en kaneel erbij en meng goed door.
 5. Hak nu de walnoten in grove stukken en voeg dit ook bij het mengsel.
 6. Als laatste gaat de agave siroop erbij met de walnoten en een snuf zout.
 7. Giet het mengel in een ingevette bakvorm en bak de brownie gaar in ongeveer 20 minuten. Check of het gaar is door er met een prikker of vork in te prikken. Blijft er niets plakken? Dan issie klaar!
 8. Nu de garnering, die maak je alvast klaar als de brownie in de oven staat. Ik laat de gojibessen altijd even weken in warm water, dan zijn ze wat zachter. smelt wat kokosolie en meng dat met de appelstroop. Hak alvast de walnoten.
 9. Wanneer de brownie afgekoeld is smeer je de appelstroop er over en strooi je walnoten, gojibessen en cacao nibs er overheen. KLAAR!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Kleine Prinses
  16 augustus 2016 at 22:29

  lijkt me echt lekker!

 • Reply
  Saskia
  20 augustus 2016 at 13:20

  Zooo, dat ziet er goed uit. Ook erg fijn dat het een diervriendelijk recept is; dat maakt het een stuk smakelijker 🙂

 • Reply
  Saskia
  20 augustus 2016 at 13:23

  Dat ziet er erg goed uit. Fijn dat het een diervriendelijk recept is; dat maakt het nog net iets smakelijker 🙂

  • Reply
   admin
   28 augustus 2016 at 13:48

   Ja, dat vind ik ook 😉

 • Reply
  Anne
  8 september 2016 at 07:54

  Wat een gaaf recept! Het ziet er inderdaad heerlijk uit.

 • Reply
  Inge
  30 september 2016 at 08:29

  Hoi, wat is smeltbloem? Ik dacht dat je spelt bedoelde, maar omdat het er twee keer in staat twijfel ik

  • Reply
   admin
   30 september 2016 at 08:32

   Inge,
   Bedankt voor je reactie.
   Haha, ik moest even lachen hoor want je hebt natuurlijk gelijk – het smeltbloem zijn.
   Heb het dus gelijk aangepast. Mijn macbook heeft soms een eigen willetje hoor, maar erg slordig van mij!

   Dankjewel voor de feedback en hoop dat je het recept gaat maken, want het is zó lekker!

   Liefs,
   Jaimy

 • Reply
  Kerst Recepten: 6 x Nagerechten |
  23 december 2016 at 08:30

  […] Zoete Aardappel Brownie […]

 • Leave a Reply