Ontbijt/ Snacks/ Zoet

Recept: Zelfgemaakte vegan granola bars

Zelfgemaakte vegan muesli repen www.jaimyskitchen.nl

Dit zijn de perfecte tussendoortjes: granola bars met banaan, dadels en havermout. Lekkere krokante noten er doorheen en stiekem wat notenpasta er over. De oven doet het werk voor je, super handig!

Zelfgemaakte granola bars

Je kunt dus zelf bepalen wat er allemaal ingaat, zodat je ze helemaal aan kunt passen naar jouw eigen smaak. Wees dus ook niet bang om dit recept een beetje aan te passen. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat je geen kardemom in huis hebt. Nou, verassing, ze zijn net zo lekker zonder!

Vegan en light recept

Dit recept is vegan, want het ei heb ik mooi weggelaten. Zelf heb ik dit niet standaard in huis, dus wanneer ik spontaan bedenk iets te maken, dan ga ik het gewoon zonder proberen. Het ei heb je ook helemaal niet nodig in dit recept. Daarnaast bevat 1 stukje van de granola bar slechts 100 calorieen, wat ik best prima vind voor een tussendoortje. Voor mij is 1 klein stukje ook echt genoeg, want ik vind ze best vullend.

Tip: zelf vries ik ze altijd in porties in en haal ik in de avond van te voren of op de ochtend dat ik het wil eten uit de vriezer, handig!

Zelfgemaakte vegan muesli repen www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zelfgemaakte vegan granola bars

Hoeveelheid: 12 kleine muesli repen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
80 gr havermout
30 gr lijnzaad
80 gr geprakte banaan (1 kleine)
50 gr walnoten
60 gr dadels (eventueel geweekt)
1,5 el pompoenpitten
1 tl kaneel
1 tl kardemon poeder
1,5 el kokosolie (of andere olie) + extra om de ovenschaal in te vetten

Optioneel afmaken met: notenboter & dadel stroop

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Prak de banaan fijn en snijd de dadels helemaal fijn met een mes tot je dit goed met de geprakte banaan kunt mengen.
  3. Hak de walnoten en smelt de kokosolie.
  4. Meng nu alle ingrediënten goed door, zodat ze allemaal goed verdeeld zijn. Neem een ingevette ovenschaal en voeg hier in een egale laag het mengel in. Bak af in ongeveer 20 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.