Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zelfgemaakte salsa met tortilla chips

Zelfgemaakte salsa met tortilla chips

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 zak tortilla chips
  • Salsa
  • 1 teen knoflook
  • ½ witte ui
  • 2 tomaten
  • 5 gr koriander
  • ½ limoen
  • 0.5 tl suiker
  • een snuf zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Er gaat niets boven een zelf gemaakte tomaten salsa met knapperige tortilla chips. De salsa kan natuurlijk ook bij wraps gegeten worden, een heerlijk veelzijdig recept.

Hoe maak je zelf tomaten salsa?

Dat is dus eigenlijk heel simpel, dus ik kan iedereen aanraden om een keertje zelf tomaten salsa te maken. Dit is veel lekkerder en gezonder dan salsa uit een potje. De salsa smaakt veel puurder naar tomaat en is heerlijk vers. De tomaten spelen echt de hoofdrol in de salsa, dus kies een goed rijpe tomaten. Daarnaast is knoflook en ui onmisbaar in de salsa, het zorgt voor een licht pittige kick. Mocht je echt van pittig houden zoals een rode peper pittigheid geeft, kun je deze eventueel ook toevoegen. Daarnaast vind ik koriander heerlijk in de tomatensalsa, maar ook peterselie of bieslook is een goede optie. Verder is de salsa binnen no-time klaar, dus probeer het écht een keertje uit!

Waar eet je tomaten salsa bij?

Ja, uiteraard bij tortilla chips. Die kun je trouwens ook zelf maken door tortilla wraps in stukjes te snijden, in te smeren met olie en kruiden en te bakken in de oven. Maar die salsa, die is daar natuurlijk heerlijk bij. De salsa is verder ook lekker bij nacho's met kaas en groenten uit de oven. Of wat dacht je van salsa als sausje bij de Mexicaanse wraps? De salsa is dus enorm veelzijdig, kies jouw favoriete toepassing!

Bereiding

Stap 1

Hak de knoflook en snipper de ui grof. Snijd de tomaten in blokjes en hak de koriander grof.

Stap 2

Voeg alles in een keukenmachine en pulseer tot de salsa nog net een beetje grof is. Voeg ook het sap van de limoen, suiker en een snuf zout toe en pulseer nog even.

Stap 3

Serveer de zelfgemaakte salsa met de tortilla chips.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat mexicaans vegetarisch hapjes & snacks vegan salsa nacho's top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴