Lunch/ Ontbijt/ Snacks/ Zoet

Recept: Zelfgemaakte ontbijtkoek met noten

Gezonde ontbijtkoek met noten www.jaimyskitchen.nl

Een nieuwe favoriet, zelfgemaakte ontbijtkoek! Ah, deze is zo lekker en daarnaast worden er geen toegevoegde suikers aan het recept toegevoegd. De noten maken de ontbijtkoek nog extra lekker, omdat het voor krokante stukjes in de zachte ontbijtkoek zorgt.

Inspiratie voor zelfgemaakte ontbijtkoek

Deze inspiratie kwam van een collega. Ze liet mij haar zelfgemaakte ontbijtkoek proeven en ik was verkocht. Dit wilde ik ook zelf gaan maken, dus ik zocht op het internet naar allemaal recepten die mij lekker leken en daar maakte ik mijn eigen variatie van. Zonder toegevoegde suikers dus, maar met veel dadels. Dus, laat je niet verleiden, want er zit wel gewoon suiker in hoor, maar het zijn natuurlijke suikers. Gelukkig zit er ook tarwebloem in en dat maakt het iets minder slecht. En na een plak zit ik ook gewoon vol. TOP dus.

Ontbijt of tussendoortje

Zoals ik zei is een flinke plak best vullend, dus helemaal goed als een ontbijt, wellicht met een stuk fruit erbij. Ook vind ik dit erg lekker als tussendoortje, om 4 uur bijvoorbeeld wanneer ik vaak een beetje trek krijg.

Gezonde ontbijtkoek met noten www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zelfgemaakte ontbijtkoek met noten

Hoeveelheid: 12 plakken
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:
200 gram dadels
250 ml amandelmelk
4 el appelstroop
300 gr volkoren tarwebloem
2 tl koekkruiden
2 tl kaneel
een snuf zout
50 gr + een handje extra noten mix (deze is mijn favo, ongebrand & ongezouten)
boter om in te vetten
3 el havermout

Benodigheden:
Cakevorm
Keukenmachine

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Indien je een keukenmachine hebt kun je hierin de dadels, amandelmelk en strook tot een gladde masse blenden. Heb je geen keukenmachine kun je een blender gebruiken of anders snijd je de dadels heel erg fijn.
  3. Voeg vervolgens ook het bloem en de kruiden toe. Dit kan in de keukenmachine, maar dit kan ook met een garde gemengd worden.
  4. Hak de helft van de noten en verdeel deze door het beslag.
  5. Vet de cakevorm in en verdeel de havermout over het cakeblik, het zal aan de boter blijven plakken. Voeg nu het mengsel in de cakevorm en maak af met de overige noten.
  6. Bak de cake nu in ongeveer 45 minuten gaar. Dit kun je met een prikker controleren. Deze moet er dan schoon uit komen. Let tussendoor goed op of de noten niet verbranden. Dek in dat geval de cakevorm af met aluminiumfolie.

Recept: Zelfgemaakte ontbijtkoek met noten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply