Ontbijt/ Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Zelfgemaakte granola met pompoen

Pompoen granola recept www.jaimyskitchen.nl

Granola is en blijft een heerlijk ingrediënt als ontbijt, toch? En in de herfst is het pompoenen seizoen, dus vond ik het tijd voor granola met pompoen! De granola is heerlijk gekruid met speculaas- en koekkruiden dus het is helemaal herfst proof!

Pompoen granola met speculaas- en koekkruiden

Dit wordt in Amerika ook wel pumpkin spice genoemd en bij ons dus speculaas- en koekkruiden. Al verschilt de samenstelling van het kruidenmengsel wel vaak. Soms zit er gemberpoeder in verwerkt, soms steranijs maar in ieder geval altijd een flinke hoeveelheid kaneel! In deze granola gebruik ik pompoenpuree met dus een lekkere hoeveelheid van die kruiden. En als de granola dan in de oven staat, ruikt het hele huis naar herfst. Heerlijk is dit!

Recepten met pumpkin spice

Deze granola is natuurlijk heerlijk en mocht je geen genoeg krijgen van pumpkin spice, dan vind je misschien andere recepten die ik met pompoen maakte ook lekker. Zo maakte ik al eens pompoen en speculaas cake en ook een heerlijke drankjes, namelijk pumpkin spice latte met espresso en pumpkin spice chai latte. Heerlijke herfst recepten!

Pompoen granola recept www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zelfgemaakte granola met pompoen

Hoeveelheid: 1 grote pot
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

250 gr havermout
200 gr pompoen
40 gr pompoenpitten
60 gr cashewnoten
2 tl speculaas- en koekkruiden
2 el kokosolie
2 tl ahorn siroop
1 tl vanille extract

Bereiding:

  1. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook deze blokjes pompoen in een laagje water gaar.
  2. Verwarm de oven op 180 graden.
  3. Gier de pompoen af en prak de pompoen tot een moes en voeg hierbij het vanille extract en ahornsiroop. Roer ook de speculaas- en koekkruiden doorheen.
  4. Hak de cashewnoten grof.
  5. Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel de havermout hier overheen. Voeg ook de pompoenpitten en cashewnoten erbij. Meng nu het pompoen mengsel door de havermout, pitten en noten heen. Smelt de kokosolie en verdeel dit over de granola, dit gaat ervoor zorgen dat alles krokant wordt.
  6. Verdeel over de bakplaat en bak af in ongeveer 15-20 minuten. Keer de granola goed om tussendoor.
  7. Laat de granola afkoelen en serveer met bijvoorbeeld yoghurt en fruit.

Recept: Zelfgemaakte granola met pompoen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.