Bijgerechten/ Hapjes & Dips

Recept: Zelfgemaakte gezonde remoulade saus

Recept zelfgemaakte tartaar saus www.jaimyskitchen.nl

Remoulade saus is een klassieke saus die veelal bij vis gegeten wordt. Het lekkerste is natuurlijk zelfgemaakte remoulade saus en in dit recept laat ik zien hoe makkelijk en snel je dit maakt.

Waarbij is remoulade saus lekker?

Deze saus is een echte klassieker om bij vis te serveren. Zo is deze saus bijvoorbeeld erg lekker bij een lekkerbekje of stukjes kibbeling, maar het past ook perfect bij een visburger. Bijvoorbeeld bij een kabeljauw burger voor op de barbecue. De saus komt oorspronkelijk uit Frankrijk en daar worden verschillende kruiden in de saus gebruikt. Zo kun je peterselie gebruiken, maar ook bieslook of dragon past erg goed in de saus. De augurkjes en kappertjes zorgen ervoor dat de saus friszuur van smaak is.

Het recept voor een gezonde remoulade saus

In de klassieke Franse variant wordt mayonaise gebruikt. Ontzettend lekker natuurlijk, maar ik maakte een gezondere versie van de remoulade saus. Daarom gebruik ik in dit recept voor Griekse yoghurt. Ook bij Griekse yoghurt kun je gezondere varianten kiezen, zoals de yoghurt met minder vet. Kies je voor die Griekse yoghurt, dan is is het recept zeker het gezondst en bevat de saus zo min mogelijk vet. Een lekker sausje zonder schuldgevoel dus! Mocht je toch ook de variant met mayonaise lekker vinden, dan kun je ook de helft van de Griekse yoghurt door de mayonaise vervangen.

Recept zelfgemaakte tartaarsaus www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zelfgemaakte gezonde remoulade saus

Hoeveelheid: 1 kommetje
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

1 sjalotje
30 gr augurkjes
20 gr kappertjes
225 gr Griekse yoghurt
3 takjes peterselie
1 el citroensap
1 tl mosterd
peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper het sjalotje fijn en hak ook de kappertjes fijn. Snijd ook de augurkjes in kleine stukjes. Het lekkerst is om dit zo klein mogelijk te doen.
  2. Hak de peterselie fijn.
  3. Meng de Griekse yoghurt met mosterd en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg vervolgens ook de fijngehakte augurk, kappertjes en het sjalotje toe. Meng als laatste de peterselie er doorheen.

Recept: Zelfgemaakte gezonde remoulade saus

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.