Hapjes & Dips/ Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Zelfgemaakte bieten spread

Bietenpesto www.jaimyskitchen.nl

Dit recept stond al een tijdje op mijn kooklijstje, omdat ik de kleur van bieten altijd zo gezellig vind. Het is perfecte bietentijd, dus het was zover: eigen bieten pesto maken! Heerlijk op een boterham, door de pasta of op een toastje. Ook dit recept is onwijs makkelijk om te maken.

Een spread gemaakt van rode bieten

Bietjes zijn heel aards van smaak, maar dit verschilt eigenlijk per bietje. De jonge bietjes zijn wat zachter en zoeter van smaak en de oudere bietjes zijn inderdaad iets aardser van smaak. De bietjes die ik had hadden een hele aardse smaak, waardoor ik honing toegevoegd heb aan het recept. Proef goed tussendoor, dan kun jij bepalen wat jij lekker vindt. Wist je ook dat bieten veel vezels en eiwitten bevatten en je lang een verzadigd gevoel geeft? Daarentegen bevat het weinig calorieën.

Wat kun je maken met bieten spread?

Natuurlijk kun je een heerlijke sandwich maken met de bieten spread. Broodbeleg is dus sowieso een goede keuze. Deze spread kun je ook als pesto gebruiken, door de pasta bijvoorbeeld. Erg lekker! Zelf maakte ik eerder mini naanbroodjes met bietenspread als borrelhapjes. Gebruik een goed luchtdicht potje om de spread in te bewaren. Dan kun je deze ongeveer 5-7 dagen in de koelkast bewaren. Maar hopelijk is de spread dan al helemaal op!

Bietenpesto www.jaimyskitchen.nl

Recept: Zelfgemaakte bieten spread

Hoeveelheid: 600 gr bieten spread
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten weken

Ingrediënten:

300 gr bieten
60 gr geweekte cashewnoten
2 tenen knoflook
50 gr Parmezaanse kaas
5 gr bieslook
2 tl honing
Citroensap naar smaak
Peper en zout naar smaak
Olijfolie

Bereiding:

  1. Week de cashewnoten het liefst een nachtje, maar een half uurtje in kokend water kan ook.
  2. De overige ingrediënten mogen toegevoegd worden aan de keukenmachine en tot de gewenste grofheid gemengd worden.
  3. Proef goed of je meer peper, zout, honing of citroensap wilt toevoegen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply