Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zelfgemaakte asperge soep met ei

Zelfgemaakte asperge soep met ei

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 1.5 liter water
  • 2 bouillonblokjes naar smaak
  • 2 sjalotjes
  • 70 gr bloem
  • 70 gr boter
  • 4 eieren
  • 7 gr peterselie
  • 100 ml room
  • zwarte peper
  • zout naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijk recept voor zelfgemaakte, romige asperge soep. Een typisch gerecht voor in het voorjaar, wanneer de witte asperge in het seizoen is. De soep wordt afgemaakt met gekookt ei en peterselie.

Hoe maak je zelf asperge soep?

Het geheim van een lekkere asperge soep is het gebruiken van de schillen en de uiteinden van de asperges. Deze zou je anders weggooien, maar hier zit onwijs veel smaak in. Je maakt dus eerst zelf een aspergebouillon, die je vervolgens voor de soep gebruikt. Een andere tip is om een deel van de asperges door de soep te pureren, voor extra asperge smaak. Zo maak je een heerlijke voorjaarssoep met het witte goud!

Bereiding

Stap 1

Schil nauwkeurig alle asperges en bewaar de schillen. Snijd de uiteinden van de asperges en voeg deze samen met de schillen in een pan. Voeg hierbij 1,5 liter water en 2 bouillonblokjes. Laat dit ongeveer 30 minuten goed doorkoken tot je een smaakvolle bouillon hebt. Kook de laatste 10 minuten de asperges mee. Zet dan het vuur uit en laat nog eens 10 minuten met de deksel erop nagaren. Haal de asperges uit de bouillon. Zeef de rest tot een heldere bouillon.

Stap 2

Kook in de tussentijd de eieren hard in 8-10 minuten afhankelijk van de grootte van de eieren. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de eieren in blokjes en hak peterselie. Voeg dit bij de stukjes ei en meng goed.

Stap 3

Snipper de sjalotjes en smelt de klont boter in de een soeppan. Fruit hier de sjalotten in aan en voeg zodra deze glazig zijn het bloem toe. Meng goed met een garde en bak de bloem ongeveer 4-5 minuten, zodat deze gaar is. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer tussentijds goed met de garde, zodat de soep glad is. Is er een gladde massa? Dan is het tijd voor het volgende beetje bouillon. Ga door tot de bouillon op is en de soep glad.

Stap 4

Snijd nu alle asperges in kleine stukjes. Bewaar ongeveer een derde van de asperge stukjes, inclusief de topjes. Voeg de rest bij de soep en pureer met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.

Stap 5

Voeg room en stukjes asperge toe en breng de soep op smaak met zwarte peper. Voeg indien nodig ook zout toe aan de soep.

Stap 6

Serveer de soep met het ei en peterselie mengsel.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch asperge voorgerechten soep ei vegetarisch diner lente witte asperges asperges

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴