Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Wraps met geroosterde bloemkool en bonen

Wraps met geroosterde bloemkool en bonen

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr bloemkool
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper en zout
  • 2 el olie
  • 50 gr sla
  • 6 tortilla wraps
  • verse koriander
  • 50 gr zure room
  • chili vlokken
  • ingemaakte zoet-zure uien

De refried beans:

  • 225 gr zwarte bonen
  • 1 kleine witte ui
  • 1 tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • een snuf chilipoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl gerookt paprikapoeder
  • zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

In dit recept laat ik je zien hoe je vegetarische wraps maakt met geroosterde bloemkool en refried beans. De refried beans worden gemaakt van zwarte bonen en lekker veel specerijen.

Wat zijn refried beans?

Dit is nu iets typisch uit de Mexicaanse keuken. Het zijn bonen die gestampt zijn en op smaak gemaakt met veel specerijen. Voor de bonen kun je zwarte bonen of kidneybonen gebruiken. Knoflook en ui zijn onmisbaar en ook chili-, komijn- en paprikapoeder zijn erg lekker in de refried beans. Naast het feit dat het voor veel smaak zorgt, is dit recept door de toevoeging van de bonen ook gebalanceerd. Er zitten voldoende eiwitten in dit recept en het zal dus ook zeker een vullend recept zijn!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Maak de ingemaakte uien indien je deze nog moet maken.

Stap 3

Snijd roosjes van de bloemkool. Meng de olie met 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder en peper en zout. Marineer hiermee de bloemkool. Rooster de bloemkool ongeveer 25 minuten in de oven of tot de bloemkool gaar en licht krokant is.

Stap 4

Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Spoel de zwarte bonen schoon.

Stap 5

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Als het uitje glazig is, voeg dan de knoflook toe en bak nogmaals 2 minuten mee. Voeg hierbij vervolgens het paprikapoeder en komijnpoeder en meng goed door. Voeg nu ook de zwarte bonen en tomaat toe. Voeg een klein scheutje water toe en verwarm goed door. Prak nu de bonen grof tot je een grove spread krijgt. Breng op smaak met zout en chili.

Stap 6

Verwarm kort de wraps. Verdun de zure room met een beetje water tot je een iets dunnere saus hebt. Voeg een beetje chili vlokken toe.

Stap 7

Neem vervolgens een wrap en smeer een beetje van de refried beans er overheen. Verdeel een beetje sla en bloemkool in de wrap en maak af met ze ingemaakte uitjes. Voeg en beetje van de zure room saus toe en maak af met verse koriander.

Stap 8

Herhaal dit met alle wraps!

Stap 9

Tip: Voor wat extra zuur zou je ook partjes limoen kunnen toevoegen!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten mexicaans vegetarisch winter bloemkool diner wraps bonen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴