Diner/ Herfst en winter recepten/ Kerstrecepten/ Nagerechten/ Zoet

Recept: Witte stoofpeertjes met gember en crumble

Kerst Recept stoofpeertjes met witte wijn en crumble dessert www.jaimyskitchen.nl

Dit is een basis recept voor witte stoofpeertjes. Stoofpeertjes zijn voor mij onmisbaar tijdens de feestdagen. Heerlijk als nagerecht met een knapperige crumble erbij. De stoofpeertjes zijn bereid met witte wijn, steranijs en gember.

Witte stoofpeertjes

Wanneer je stoofpeertjes wilt maken, moet je speciale peertjes kopen, zoals Gieser Wildeman. In dit recept maken we witte, of eigenlijk gele, stoofpeertjes in plaats van de standaard rode stoofpeertjes. De peertjes worden met witte wijn gemaakt, vandaar de naam witte stoofpeertjes. De gele kleur komt van de toegevoegde kurkuma.

Nagerecht of bij het diner

De stoofpeertjes moeten ongeveer 45 minuten tot een uurtje stoven op het vuur en je kunt deze van te voren maken. De stoofpeertjes kunnen warm en koud gegeten worden. Toch moet ik zeggen dat de peertjes warm het lekkerst zijn! In dit recept zijn ze zeker het lekkerst warm met de knapperige crumble. Een erg lekker nagerecht in de herfst en winter. Of als kerst recept!

Witte stoofpeertjes met kokos crumble kerst nagerecht www.jaimyskitchen.nl
Recept: Witte stoofpeertjes met gember en crumble

Hoeveelheid: 10 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten stoven

Ingrediënten:

10 stoofpeertjes
2 el citroensap
400 ml witte wijn
300 ml water
150 gr witte suiker
3 steranijs
1 tl kurkuma
4 plakjes gember
1 el maïzena

Crumble:
150 gr bloem
75 gr ongezouten roomboter
75 lichtbruine basterdsuiker

Bereiding:

  1. Schil de peertjes.
  2. Neem een pannetje en voeg hierin de witte wijn, het water, suiker, plakjes gember, steranijs, kurkuma en de suiker. Breng dit op laag vuur aan de kook. Houd dit nu tot net niet aan de kook. Leg de peertjes in het pannetje.
  3. Laat de peertjes ongeveer 45 minuten stoven.
  4. Verwarm de oven op 200 graden.
  5. Meng de boter met suiker en bloem en kneed dit goed door. Knijp vervolgens tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over een kleine ovenschaal en bak de kruimels gaar in ongeveer 15 minuten of tot de kruimels mooi goudbruin zijn.
  6. Als de peertjes gaar zijn, leg deze dan op een bordje.
  7. Voeg vervolgens maïzena aan het pannetje en roer goed door tot er een stroperige vloeistof ontstaat. Dip vervolgens de peertjes hierin voor een mooie glans.
  8. Serveer de peertjes met de crumble en serveer met wat saus.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Stoofpeertjes met twee kleuren | Jaimy's Kitchen
    13 december 2018 at 08:00

    […] eerder maakte ik stoofpeertjes. De witte stoofpeertjes die ik eerder maakte waren namelijk het basisrecept voor deze peertjes. In dat recept maakte ik er […]

  • Leave a Reply