Hoofdgerechten/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan

Recept: Chinese kool rolletjes met geitenkaas

Chinese kool rolletjes met geitenkaas en linzen www.jaimyskitchen.nl

Dit is soort van de gezonde versie van cannelloni, want we gebruiken geen pasta. De Chinese koolbladeren zijn de pakketjes met een heerlijke linzen en geitenkaas vulling. Dit in een heerlijke kruidige tomatensaus, erg lekker vega hoofdgerecht.

Vulling van linzen en geitenkaas

De vulling is vegetarisch, maar dit zou je ook met gehakt kunnen maken in plaats van de linzen. Zelf koos ik voor linzen met geitenkaas omdat ik die twee ingrediënten erg lekker samen vind. Ook heb ik boerenkool in de vulling verwerkt, voor een goede portie groene groenten in het recept. Dit alles in een heerlijke tomatensaus en het lijkt net alsof je cannelloni eet. Ok, de gezonde versie ervan dan.

Witte kool

Om mooie rolletjes te maken, moet je de witte kool bladeren blancheren, anders kun je deze niet goed rollen. Dit is eigenlijk het meeste werk, want verder doet de oven alles. Het recept kun je ook makkelijk een dag van te voren maken en voor het eten zet je de schaal in de oven. Zo heb ik het ook gedaan.

Chinese kool rolletjes met geitenkaas en linzen www.jaimyskitchen.nl
Recept: Chinese kool rolletjes met geitenkaas

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 
500 gr tomaten saus
70 gr geitenkaas
250 gr linzen
2 el gehakte zongedroogde tomaten
90 gr boerenkool
8 bladeren witte kool (420 gr)
1 tl Italiaanse kruiden
2 tl kappertjes
peper en zout

Nodig:
Ovenschaal

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Neem een pan met kokend water en blancheer de boerenkool ongeveer 2 minuten. Bewaar het kokend water.
  3. Verwijder 8 bladeren van de krop witte kool en blancheer deze in kokend water ongeveer 2-3 minuten. De bladeren worden nu iets flexibeler.
  4. In de tussentijd meng je linzen, boerenkool, geitenkaas en zongedroogde tomaten door elkaar.
  5. Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Meng ook de kappertjes door de saus en verdeel in de ovenschaal.
  6. Neem een blad kool en verdeel hier 1/8 van het linzen mengsel in. Herhaal dit tot de bladeren en het mengsel verdeeld zijn. Leg deze in de tomatensaus en bak in 20 minuten in de oven af.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply