Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Witte asperges met zongedroogde tomaten salsa

Witte asperges met zongedroogde tomaten salsa

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 750 gr asperges
  • 1 knolselderij
  • 50 ml (haver)melk
  • peper en zout
  • 1 tl citroensap
  • Topping
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 3 el olie (indien mogijk van de zongedroogde tomaten)
  • 5 gr peterselie
  • 30 gr hazelnoten
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Witte asperges bijven een seizoensfavoriet! In dit recept zorgt de topping van zongedroogde tomaat, peterselie en hazelnoot voor een smaak explosie. Heerlijk bij de romige knolselderij puree.

Zelfgemaakte zongedroogde tomaten salsa als topping

De zongedroogde tomaatjes zijn natuurlijk smaakbommetjes. Zeker in combinatie met de peterselie en geroosterde hazelnoten is het een perfecte topping voor de zachte knolselderijpuree en de asperges. De hazelnoten zorgen voor een een lekkere crunch in het gerecht, dus die zijn echt onmisbaar. Ik gebruik in dit recept de olie uit het potje vaan de zongedroogde tomaten, maar mocht je dat niet hebben dan kun je ook olijfolie toevoegen. Idealiter laat je de zongedroogde tomaten dan eventjes in de olie trekken, dat geeft extra smaak.

Romige knolselderijpuree

Hoe zachter en romiger hoe beter toch? Ik pureer de puree met een staafmixer om ervoor te zorgen dat deze lekker glad is. Bij het pureren van de knolselderij, gebruik ik ook een beetje melk. In mijn geval havermelk, maar normale melk, sojamelk of amandelmelk zijn ook opties. Zorg er wel altijd voor dat je een ongezoete variant gebruikt! Een beetje citroensap zorgt voor een lekkere frisse smaak.

Bereiding

Stap 1

Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Kook de knolselderij gaar.

Stap 2

Schil de asperges en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar in gezouten water.

Stap 3

Hak in de tussentijd de zongedroogde tomaten en peterselie fijn. Voeg dit bij de olie uit het potje van de zongedroogde tomaten of voeg olie toe. Meng met citroensap en breng op smaak met peper en zout. Rooster de hazelnoten en snijd daarna in grove stukken.

Stap 4

Giet de knolselderij af en pureer de knolselderij met een beetje melk en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Stap 5

Serveer de knolselderij met asperges, de zongedroogde tomaten salsa en gehakte hazelnoten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten asperge knolselderij vegetarisch diner vegan koolhydraatarm zongedroogde tomaat lente witte asperge

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴