Diner/ Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Vega & Vegan

Recept: Witte asperges met zongedroogde tomaten salsa

Witte asperges met zongedroogde tomaten salsa www.jaimyskitchen.nl

Witte asperges bijven een seizoensfavoriet! In dit recept zorgt de topping van zongedroogde tomaat, peterselie en hazelnoot voor een smaak explosie. Heerlijk bij de romige knolselderij puree.

Zelfgemaakte zongedroogde tomaten salsa als topping

De zongedroogde tomaatjes zijn natuurlijk smaakbommetjes. Zeker in combinatie met de peterselie en geroosterde hazelnoten is het een perfecte topping voor de zachte knolselderijpuree en de asperges. De hazelnoten zorgen voor een een lekkere crunch in het gerecht, dus die zijn echt onmisbaar. Ik gebruik in dit recept de olie uit het potje vaan de zongedroogde tomaten, maar mocht je dat niet hebben dan kun je ook olijfolie toevoegen. Idealiter laat je de zongedroogde tomaten dan eventjes in de olie trekken, dat geeft extra smaak.

Romige knolselderijpuree

Hoe zachter en romiger hoe beter toch? Ik pureer de puree met een staafmixer om ervoor te zorgen dat deze lekker glad is. Bij het pureren van de knolselderij, gebruik ik ook een beetje melk. In mijn geval havermelk, maar normale melk, sojamelk of amandelmelk zijn ook opties. Zorg er wel altijd voor dat je een ongezoete variant gebruikt! Een beetje citroensap zorgt voor een lekkere frisse smaak.

Recept Witte asperges met zongedroogde tomaten salsa www.jaimyskitchen.nl
Recept: Witte asperges met zongedroogde tomaten salsa

Hoeveelheid: 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

750 gr asperges
1 knolselderij
50 ml (haver)melk
peper en zout
1 tl citroensap

Topping
10 zongedroogde tomaten
3 el olie (indien mogelijk van de zongedroogde tomaten)
5 gr peterselie
30 gr hazelnoten
1 tl citroensap
peper en zout

Bereiding:

  1. Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Kook de knolselderij gaar.
  2. Schil de asperges en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar in gezouten water.
  3. Hak in de tussentijd de zongedroogde tomaten en peterselie fijn. Voeg dit bij de olie uit het potje van de zongedroogde tomaten of voeg olie toe. Meng met citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  4. Rooster de hazelnoten en snijd daarna in grove stukken.
  5. Giet de knolselderij af en pureer de knolselderij met een beetje melk en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  6. Serveer de knolselderij met asperges, de zongedroogde tomaten salsa en gehakte hazelnoten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply