Asperges/ Bijgerechten/ Diner/ Flora/ Hoofdgerechten/ Vis

Witte asperges met Hollandse garnalen

Witte asperges met Hollandse garnalen www.jaimyskitchen.nl

Witte asperges en Hollandse garnalen zijn een heerlijke combinatie van ingrediënten. Serveer dit met een simpele aspergesaus en je hebt een heerlijke maaltijd voor in de lente!

Witte asperges

Oh, wat zijn ze lekker hé?! Ik begrijp we dat ze het witte goud genoemd worden hoor! Vorig jaar maakte ik ook al heerlijke asperges met zongedroogde tomaten, dat recept was tot nu toe echt mijn favoriet. Dit jaar ging ik weer aan de slag met deze heerlijke lente groente. Wist je trouwens dat de asperge ook echt gezond is? Het bevat veel vitamines, maar daarnaast worden er helemaal gewasbeschermingsmiddelen gebruikt tijdens het oogstseizoen. Iets wat ik dus echt een hele prettige gedachte vind.

Hollandaise saus of Aspergesaus

Ja, met aspergesaus bedoel ik eigenlijk gewoon kant-en-klare saus, uit een pakje. Ik ontving in een foodybox een pakje met saus van Maggi en dit was eigenlijk een heerlijke combinatie. Dus, wil je dat dit recept echt snel klaar is, dan kan ik die eigenlijk wel aanraden! Wil je toch zelf een saus maken, dan is een Hollandaise saus een echte aanrader. Deze eet ik zelf momenteel niet vanwege mijn zwangerschap. Deze saus maak je namelijk met boter, azijn en eieren. Wel echt een aanrader!

Witte asperges met Hollandse garnalen www.jaimyskitchen.nl
Witte asperges met Hollandse garnalen

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

1 kg witte asperges
100 gr Hollandse garnalen
5 gr verse bieslook
1 x pakje Maggi saus voor asperges
zout

Bereiding:

  1. Schil de asperges nauwkeurig en was deze met koud water. Kook de asperges 10 minuten in licht gezouten water, zet dan de warmtebron uit en laat nog 5-10 minuten nagaren in het hete water. Dit is afhankelijk van de dikte van de asperges.
  2. Hak bieslook fijn en meng met de Hollandse garnalen.
  3. Verwarm de aspergesaus.
  4. Leg de witte asperges op een bord en verdeel hier de aspergesaus overheen. Verdeel ook de Hollandse garnalen met bieslook overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.