Lunch/ Ontbijt/ Zoet

Recept: Wafels met blauwe bessen + Leuke Recepten Magazine deel 2!

wafels leukerecepten magazine

Ho! Wacht! Groot Nieuws! De tweede editie van het Leuke Recepten Magazine is namelijk uit! Het ligt momenteel al in de winkels en écht ik raad je aan om meteen naar de winkel te rennen. In deze blog vertel ik je wat je allemaal in het magazine kunt verwachten, maar ik geef je ook alvast één recept cadeau. Hiervoor het ik gekozen voor de heerlijke wafels met blauwe bessen en kokos!

Het tweede Leuke Recepten Magazine: Onwijs trots

Ja echt, Sandra en Eric zijn twee onwijs hardwerkende toppers en ik ben onwijs trots op ze én op het feit dat ze mij vertrouwden om mee te werken aan het magazine. Vorig jaar maakte ik ook al een recept voor de eerste editie, namelijk een heerlijke shakshuka, probeer dit recept ook zeker even uit! Deze editie heb ik Sandra en Eric met méér dan de helft van de recepten mogen ondersteunen. En dat vind ik echt onwijs tof! Dus daar wil ik ze op deze weg nogmaals voor bedanken.

Leuke Recepten Magazine 2
70 lekkere recepten

Dat zijn er veel, vind je niet? Ik wel! Dit zijn allemaal heerlijke, makkelijke en leuke recepten met als thema de wereldkeuken. De gerechten gaan van India naar Mexico en van Italië tot Thailand. Zo is de Indiase kip biryani ook echt een waanzinnige topper. Want naast dat koken voor het magazine heb ik dus ook meer dan de helft van de recepten geproefd. Nou, het is allemaal zo lekker dus dat is echt al een reden om snel naar de winkel te rennen hoor. Welke winkel je dan naartoe moet rennen? Naar bijvoorbeeld Albert Heijn, Jumbo of een boekhandel. En ben je niet zo van het rennen? Dan kun je het magazine natuurlijk ook online bestellen, dan komt het zo snel mogelijk jouw kant op! Het magazine kost trouwens €4,99.

Mijn favo zoete recept

Om het magazine te vieren, mag ik een recept met jullie delen. Ondanks dat ik eigenlijk onwijs fan ben van hartige recepten koos ik toch om een zoet recept te delen. En wel deze heerlijke wafels met blauwe bessen en kokos. Twee ingrediënten waar ik echt dol op ben. Hmm, ik zou ze gauw maken als ik jou was!

wafels leukerecepten magazine
Recept: Wafels met blauwe bessen

Hoeveelheid: 10 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:
200 gram witte basterdsuiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
1/2 zakje bakpoeder a 16 gr
225 gr volkorenbloem
185 gr boter
125 ml kokosmelk
150 gr blauwe bessen
Olie of boter, om in te vetten
Geraspte kokos om te garneren
Optioneel: slagroom

Benodigdheden:
Wafelijzer

Bereiding:

  1. Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de basterdsuiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen. Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe.
  2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en voeg deze tenslotte samen met de kokosmelk toe aan het beslag. Voeg de blauwe bessen heel toe en roer nogmaals goed door.
  3. Laat het beslag 15 minuten rusten voor je verder gaat. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter.
  4. Schep ongeveer 1,5 sauslepel van het beslag per wafel in het ijzer en doe dicht. Bak de wafels in 4 a 5 minuten bruin en gaar.
  5. Garneer ze met wat kokosrasp en wat extra blauwe bessen. Ook lekker met een toef slagroom.

Tip:
Bewaar de wafels goed afgesloten maximaal 3 dagen op een droge en koele plek.

Recept: Wafels met blauwe bessen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.