Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vitello tonnato tonijnsaus met aubergine

Vitello tonnato tonijnsaus met aubergine

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • zout
  • 2 tl kappertjes
  • olie
  • Tonijn saus
  • 1 blikje tonijn op water
  • 4 el Franse magere kwark
  • 1 tl mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • 3 ansjovis uit blik (in olijfolie)
  • 1 el olijfolie (uit het blikje ansjovis)
  • peper en zout

Benodigdheden:

  • blender of staafmixer

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Vitello tonnato ken je vast wel, dun gesneden kalfsvlees met tonijn saus. Dit is een variant van dit recept zonder vlees, dunne plakjes gegrilde aubergine met een zelfgemaakte tonijn saus!

Gegrilde aubergine met tonijn saus als voorgerecht

Het klassieke recept met vlees is natuurlijk een erg bekend voorgerecht, als tegenhanger van carpaccio. Nu wilde ik hier een variant zonder vlees van maken. Zelf eet ik namelijk geen vlees, maar wel vis. Die tonijn saus is namelijk ontzettend lekker, ook met aubergine. De saus wordt vaak ook met best veel mayonaise gemaakt, maar ik gebruikte slechts een beetje mayo en gebruikte daarnaast Franse magere kwark. Een iets gezondere variant dus. Daarnaast gaat er ook ansjovis in de saus, die zorgen voor extra veel smaak. Dit is een heerlijk voorgerecht, ook tijdens de feestdagen zal dit recept zeker scoren!

Bereiding

Stap 1

Snijd de aubergines in dunne plakjes en besprenkel de plakjes aan beide kanten met zout. Laat dit 10 minuten staan, het zout zorgt ervoor dat het vocht onttrokken wordt uit de aubergine. Dep de aubergines droog en veeg het zout weg.

Stap 2

Wrijf de aubergines in met olie en grill de aubergines.

Stap 3

Maak in de tussentijd de tonijn saus. Giet eerst het water van de tonijn weg en haal de ansjovis uit de olie. Voeg beide in een blender of in een kommetje. Voeg ook de andere ingrediënten uit de saus erbij. Gebruik de staafmixer of blender en maak een gladde saus ervan.

Stap 4

Verdeel de gegrilde aubergines over het bord en serveer met de tonijn saus. Maak af met een beetje extra kappetjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

aubergine vis & zeevruchten voorgerechten vegetarisch kerst diner koolhydraatarm tonijnsaus

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴