Bijgerechten/ Diner/ Hapjes & Dips/ Lunch/ Vis

Recept: Vis burgertjes van makreel en courgette

Courgette en vis burgers recept www.jaimyskitchen.nl

Deze visburgertjes zijn gemaakt van courgette en makreel en zijn veelzijdig! Zo kun je ze met een hamburger broodje eten, maar ze zijn ook erg lekker als lichte lunch met een lekkere salade erbij.

Zelfgemaakte vis burgertjes van makreel

Super simpel eigenlijk, want ik gebruik makreel uit blik. Toen ik dit recept maakte had ik letterlijk alles in huis. Ik heb dan ook een goede voorraadkast waar meestal visconserven in liggen. Kruiden heb ik ook in huis en toevallig had ik ook een courgette. Dat resulteerde in deze lekkere burgers.

Lunch of als burger

Je kunt natuurlijk een lekkere burger bouwen met hamburger broodjes, sla, tomaat, komkommer of andere groenten die je in huis hebt. Ook dan is deze dipsaus erg lekker voor erbij. Zelf at ik dit als lunch, met een kleine salade erbij. Eigenlijk kun je dus alle kanten opgaan met dit recept, net waar jij zin in hebt!

Courgette en vis burgers recept www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vis burgertjes van makreel en courgette

Hoeveelheid: 6 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

1 blikje makreel van 125 gram
1 courgette
2 eieren
3 el bloem
zout en zwarte peper
3 takjes peterselie

Dipsaus:
3 el yoghurt
3 takjes munt
peper en zout
1 tl citroensap

Bereiding:

  1. Maak de dipsaus door munt grof te hakken en vervolgens door de yoghurt te roeren. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  2. Neem het blikje makreel en voeg de makreel in een kom. Gebruik niet alle olie uit het blikje.
  3. Rasp de courgette boven de kom met de makreel.
  4. Voeg de eieren bij de makreel en courgette en kluts dit door elkaar. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Hak de peterselie grof en voeg dit ook bij het ei mengsel. Voeg vervolgens ook het bloem toe tot je een egale massa hebt waar je burgertjes van kunt bakken.
  6. Verhit dan een beetje olie in een pan en maak met twee lepels drie hoopjes in de pan van het mengsel. Druk indien een beetje rond en plat tot burgers. Bak de burgertjes aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten tot deze gaar en goudbruin zijn.
  7. Herhaal met de rest van het mengsel en serveer de burgertjes vervolgens met de dipsaus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.