Dit bladerdeeg taartje met vijgen en geitenkaas of gorgonzola is geschikt als voorgerecht, hapje of tussendoortje. Vijgen zijn een heerlijk ingrediënt voor in de herfst en in dit recept zitten verse vijgen.
Gorgonzola of geitenkaas
Zelf houd ik niet zo van gorgonzola, dus die sloeg ik over, maar Erik vind dat wel onwijs lekker. Je kunt dus kiezen voor deze kaas of voor geitenkaas. Of je maakt beide natuurlijk! Het taartje is snel klaar in de oven en heeft weinig voorbereidingswerk nodig. Het lekkerst is als het nog een beetje warm is, want dan is de kaas nog lekker zacht. Maar dit is ook zeker goed afgekoeld te eten en daarom geschikt om net iets eerder te maken. Zet de oven maar alvast aan!
Herfst recept
Vijg is een typisch ingrediënt voor de herfst. Natuurlijk zijn de gedroogde varianten het hele jaar door te krijgen, maar de verse varianten zijn echte herfst pareltjes. De vijgen zijn heerlijk zoet. Wist je ook dat je makkelijk een vijgenboompje in je tuin kunt houden? Vaak heb je dan wel een enorme oogst vijgen, maar daar kun je dan weer heerlijke jam van maken. Klinkt goed toch?

Recept: Vijgen taartje met geitenkaas of gorgonzola
Hoeveelheid: 2 taartjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
2 plakken bladerdeeg
3-4 vijgen in partjes gesneden
1 el gehakte walnoten
50 gr geitenkaas of gorgonzola
een kneusje honing
optioneel: een eidooier of vloeibare boter
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg deze alvast op de bakplaat met bakpapier. Vouw de randen om en smeer de randjes in met een geklopte eidooier of wat vloeibare boter.
- Verdeel geitenkaas of gorgonzola over de bodem van het vijgen taartje.
- Voeg hier de gesneden vijgen en gehakte walnoten aan toe.
- Verdeel een beetje honing over de taartjes naar je eigen smaak.
- Bak de taartjes nu in ongeveer 15 minuten af.
2 Comments
TypischKim
14 april 2017 at 14:56Hmm, klinkt goed en ziet er ook goed uit! Ik ben dol op geitenkaas, maar hou niet zo van vijgen. Wat is een lekker alternatief?
admin
15 april 2017 at 11:53Hoi Kim,
Ja het is echt heerlijk.
Ook erg lekker met perzik of nectarine. Of anders sinaasappel! Lekker variëren!