Vandaag heb ik nog een lekker recept met vijgen voor jullie. Deze keer een hapje voor bij de borrel of als lekker voorafje. Zo zie je maar dat vijgen, zoals ik eerder al zei, enorm veelzijdig zijn. Ik koos voor mij dit gerechtje voor de Duitse schwarzwälder ham, deze wordt gepekeld en vervolgens wordt deze ingesmeerd met knoflook, peper en koriander. Je kunt natuurlijk ook voor Parmaham of Serrano ham kiezen, maar ik vond dit wel een leuke afwisseling.
Ingrediënten:
– een lekker stokbrood, ik nam een spelt stokbrood
– feta kaas
– schwarzwälder ham
– olijfolie
– munt
– vijgen
– satéprikkers
Hoe maak je het?
- Snij het stokbrood in mooie schuine plakken, en grill deze met een beetje olijfolie in een grillpan.
- Maak mooie plakjes van de feta kaas en leg deze op de stokbroodjes wanneer ze lekker krokant zijn.
- Nu kun je een plakje van de lekkere ham toevoegen en daarna een blaadje munt.
- Snij de vijgen in partjes en leg deze op het munt blaadje. Steek er nu een satéprikker in en voilà; je heerlijke hapje is klaar.
- Mocht je het lekker vinden; kun je nog een beetje olijfolie er over sprenkelen.
- Geniet ervan!
No Comments