Bijgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Venkel salade

Dit is een salade van dunne plakjes venkel en bleekselderij. Samen met een lekkere frisse salade is dit een heerlijk bijgerecht.

Venkel als salade

Venkel is een lekkere groente vanwege de anijs smaak. Deze knol kun je natuurlijk koken en verwerken door de risotto of met een tomaten saus. Maar wist jij dat venkel ook erg lekker is om rauw te eten? Zoals in deze salade. Dit is weer eens wat anders dan een salade van sla, tomaat en komkommer. De munt maakt deze salade lekker fris, door de dressing met onder andere citroen.

Snelle venkelsalade met bleekselderij

Dit is een hele eenvoudige salade om te maken, helemaal wanneer je een keukenmachine hebt. Gebruik dan het opzetstuk waarmee je dunne plakjes van de groenten kan snijden. Dit is de makkelijkste en snelste manier, maar je kunt ook een mandoline gebruiken. Zo kun je ook dunnen plakjes snijden. Heb je deze ook niet, geen probleem, je kunt de venkel ook met een mes in dunnen plakjes snijden.

Meer recepten met venkel?

Op zoek naar meer inspiratie voor recepten met venkel kun je in de onderstaande links vinden:

Venkel gevuld met risotto in tomatensaus

Pasta met Hollandse garnalen en venkel

Preisoep met venkel

Venkel Salade (2)
Recept: Venkel Salade

Hoeveelheid: 2-3 personen (bijgerecht)
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

1 venkelknol
1 citroen
3 stengels bleekselderij
5-10 gr munt
1 el honing
2 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Gebruik de keukenmachine om dunne plakjes van de venkelknol te schaven. Haal wel eerst het hart van de venkel eruit. Heb je geen mandoline of keukenmachine kun je dit ook dun snijden.
  2. Schaaf ook dunne plakjes van de stengels bleekselderij.
  3. Hak de munt fijn.
  4. Maak de dressing olijfolie, honing, peper en zout en mengen. Voeg daarna het sap van een halve citroen toe en verdeel over de venkel salade.
  5. Meng alles goed door elkaar en garneer met munt, een plakje citroen en dien de salade op!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Recept: Pasta met Primavera saus | Jaimyskitchen.nl
    20 mei 2015 at 07:00

    […] met de Venkel salade (klik). […]

  • Reply
    Kerst Recepten: 6 x bijgerechten |
    22 december 2016 at 08:32

    […] Venkel Salade […]

  • Reply
    Jessica
    8 november 2020 at 17:57

    Heeeeeerlijk fris bij gebakken gamba’s in knoflook en sambal. dankjewel!

    • Reply
      Jaimy
      8 november 2020 at 20:48

      Oehhh klinkt als een heerlijke combinatie!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.