Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische sushi bowl met tempeh

Vegetarische sushi bowl met tempeh

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr -250 tempeh
  • 200 gr sushi rijst
  • 2 vellen nori
  • 125 gr edamame boontjes
  • ½ komkommer
  • 50 gr radijsjes
  • 1 avocado
  • sesamzaadjes
  • 1 el rijstazijn
  • zout

Marinade:

  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el honing

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een sushi bowl blijft nog steeds een heerlijk recept toch? En dit kun je ook makkelijk zelf maken. Ik koos in dit recept voor een vegetarische variant met gemarineerde tempeh, avocado en edamame.

Hoe bereid je tempeh?

Uiteraard door het lekker te marineren! Dat is echt belangrijk, want dat geeft lekker veel smaak mee. Laat de tempeh zo lang mogelijk marineren, maar minimaal 10 minuten. Omdat ik altijd olie in de marinade toevoeg, gebruik ik geen extra olie tijdens het bakken. Vervolgens bak ik de tempeh in de volledige marinade, ook al is er een deel niet opgenomen. Het kan dus zijn dat dit eerst een beetje stoomt en vervolgens iets meer bakt. Dat is perfect, want dan wordt de tempeh lekker zacht van binnen en krokant van buiten!

Een vegetarische sushibowl

Dat kan natuurlijk en ik weet zeker dat je dit ook erg lekker zult vinden. Probeer het eens zou ik zeggen! De vegetarische bowl is rijkelijk gevuld met veel groenten, avocado en edamame boontjes. Lekker veel groen dus. Op de foto die je een beetje nori, maar ik voeg een heel vel per persoon toe, heerlijk!

Bereiding

Stap 1

Snijd de tempeh in reepjes. Hoe dunner en kleiner, hoe krokanter de tempeh kan worden. Meng de ingrediënten van de marinade en voeg dit toe aan de tempeh reepjes. Laat zo lang mogelijk staan.

Stap 2

Bereid de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en roer er op het einde 1 eetlepel rijstazijn en zout doorheen.

Stap 3

Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Snijd ook de radijsjes in plakjes.

Stap 4

Schil de avocado en snijd in plakjes. Snijd of knip de nori in reepjes.

Stap 5

Bak de tempeh reepjes in ongeveer 10 minuten gaar en krokant.

Stap 6

Serveer de sushibowl met sushirijst, tempeh, edamame boontjes, avocado plakjes, radijs en komkommer. Garneer met nori reepjes en sesamzaadjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch avocado hoofdgerechten rijst tofu vegetarisch aziatisch diner makkelijk & snel vegan sushi bowl lente tempeh radijs tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴