Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische Surinaamse bami

Vegetarische Surinaamse bami

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 180 gr spaghetti
  • 1 rode paprika
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 10 gr verse selderij
  • 1 -2 maggi blokjes
  • 1 el tomaten puree
  • Zonnebloemolie
  • Peper

Voor erbij:

  • ½ komkommer, in plakjes
  • 1 -2 tomaten, in plakjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Surinaamse bami wordt gemaakt met spaghetti en is heerlijk kruidig! Serveer er een beetje extra groenten bij en je hebt een heerlijke maaltijd die ook nog eens snel gemaakt is. Dit is een vegetarische variant van de bami.

Vegetarische variant van Surinaamse bami

Surinaamse bami wordt vaak met blokjes gebakken kip gemaakt, maar aangezien ik zelf geen vlees eet koos ik voor een vegetarische variant. Mocht je het toch erg lekker vinden om wat kip toe te voegen, marineer de kip dan in een beetje ketjap, minimaal voor 10 minuten, maar het liefst zo lang mogelijk. Vaak wordt er geen extra groenten toegevoegd aan de Surinaamse bami, maar ik vond het toch erg lekker om een rode paprika toe te voegen.

Snelle maaltijd binnen 20 minuten

Dit recept heb je écht zo gemaakt, wat het een perfecte doordeweekse maaltijd maakt. Als de spaghetti aan het koken is, kun je de groenten en kruiden al voorbereiden. Om de maaltijd compleet te maken, raad ik je aan om er een lekkere salade bij te serveren of plakjes tomaat en komkommer. Mocht je van atjar en augurken houden, dan is dat ook erg lekker voor erbij.

Bereiding

Stap 1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 2

Snijd de rode paprika in blokjes, snipper het uitje en hak de knoflook en gember fijn. Hak ook de selderij grof.

Stap 3

Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en fruit het uitje aan. Zodra het uitje glazig is, kun je de gember en knoflook toevoegen. Bak 2 minuten mee en voeg dan de blokjes rode paprika toe. Bak op midden hoog vuur ongeveer 5 minuten.

Stap 4

Voeg nu de tomatenpuree mee en roerbak mee. Voeg peper, sojasaus, ketjap toe en verkruimel de maggi blokjes erbij. Laat dit een paar minuten sudderen. Voeg vervolgens de spaghetti toe aan de groenten.

Stap 5

Maak de Surinaamse bami af met de gehakte selderij.

Stap 6

Serveer de Surinaamse bami met plakjes komkommer en tomaat.

Stap 7

Tip: begin met 1 maggi blokje en voeg naar eigen smaak optioneel een tweede toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten paprika pasta vegetarisch diner vegan spaghetti bami

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴