Hapjes & Dips/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische paté van walnoten & paddenstoelen

Vegetarische pate van paddenstoelen en walnoten www.jaimyskitchen.nl

Het idee van dit recept kwam, omdat ik een vegan paté wilde maken voor bij het recept van de Vietnamese Banh Mi. Deze paté kun je natuurlijk ook gewoon op een broodje of boterham smeren en is onwijs smaakvol. Lekker vega broodbeleg!

Vegetarisch broodbeleg

In het begin toen ik vega broodbeleg aan het zoeken was, vond ik het maar lastig. En eerlijk gezegd ben ik niet echt fan van de kant-en-klate patés die in de winkel te koop zijn. Deze worden ook vaak van paddenstoelen gemaakt, dus dat is een heerlijke basis. Dit recept is niet alleen vegetarisch, maar ook veganistisch.

Paddenstoelen & Noten

Je kunt paddenstoelen naar jouw keuze en smaak gebruiken, maar ik zou champignons of kastagne champignons kiezen. Of een mix daarvan, ook erg lekker! Voor de noten gebruik ik walnoten, samen met zonnebloempitten. Pijnboompitten zijn ook enorm lekker voor erbij. Vergeet ook echt niet de sojasaus toe te voegen, dit geeft net even dat extra beetje smaak aan de paté.

De paté kun je in de koelkast bewaren in een afgesloten potje voor ongeveer 5 dagen. Kijk, ruik en proef altijd goed 😉

Vegetarische pate van paddenstoelen en walnoten www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegetarische paté van walnoten & paddenstoelen

Hoeveelheid: 1 potje
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
65 gr walnoten
150 gr paddenstoelen
20 gr zonnebloempitten
1 tl oregano
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 tl citroensap
0,5 tl sojasaus
peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes.
  2. Fruit nu als eerst het uitje aan en voeg, wanneer deze glazig is, de knoflook toe. Bak 1 minuut mee en voeg dan de paddenstoelen erbij. Bak ongeveer 5 minuten tot de paddenstoelen gaar zijn er voeg dan oregano, peper en zout toe.
  3. Bak de walnoten en zonnebloempitten in een droge pan voor ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg alles in een keukenmachine, voeg sojasaus en citroensap naar smaak toe. Meng alles nu tot een paté.
  5. Schep de paté in een luchtdicht potje en bewaar in de koelkast.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply