Diner/ Hoofdgerechten/ Pizza/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische Mexicaanse plaattaart met Pulled Oats

Recept Mexicaanse plaattaart met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl

Deze heerlijke Mexicaanse plaattaart is rijkelijk gevuld met Pulled Oats, kidneybonen en mais en is afgemaakt met avocado en zure room. Een recept dat perfect is voor het hele gezin!

Wat zijn Pulled Oats?

Dat is dus een heerlijke vleesvervanger gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en zout. Al eerder maakte ik lekkere recepten met Pulled Oats zoals bijvoorbeeld mijn laatste recept empanadas met Pulled Oats. Ik ben enorm fan van Pulled Oats en ik vind het dan ook onwijs tof dat ik dit jaar weer lekkere recepten voor jullie mag maken in samenwerking met dit mooie product van Gold&Green. Deze keer koos ik voor een Mexicaans recept!

Vegetarische Mexicaanse plaattaart

Yes, een heerlijk recept voor in het weekend! Ik koos in dit recept voor Pulled Oats Naturel die ik vervolgens heerlijk kruidde met de Taco Seasoning Mix Original. Hiervoor gebruikte ik een half zakje. De andere helft gebruikte ik in een ander recept, maar wil je die extra lekkere Mexicaanse smaak nog meer terug proeven in dit recept? Dan kun je de andere helft van het zakje door de zure room mengen, erg lekker! Een vegetarisch Mexicaans recept is natuurlijk niet compleet zonder bonen, mais en avocado. Dit recept is echt een schot in de roos, als je het mij vraagt!

Recept Mexicaanse plaattaart met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl
Recept: Mexicaanse plaattaart met Pulled Oats

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:

1 rol vers bladerdeeg vierkant
1 verpakking Pulled Oats Naturel
1 zakje Taco Seasoning Mix Original van Santa Maria
100 ml tomaten passata
100 gr cherry tomaatjes
125 gr kidneybonen
100 gr mais
1 avocado
1 rode ui
75 gr zure room
koriander
olie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Gebruik zowel de boven- als onderkant van de warmte functie.
  2. Meng de helft van de taco kruiden met 2 eetlepels olie. Voeg hier Pulled Oats Naturel bij en meng goed door. Maak de Pulled Oats indien nodig iets kleiner. Laat dit mengsel 10 minuten marineren.
  3. Was de kidneybonen en de mais goed met water en laat deze vervolgens uitlekken.
  4. Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes.
  5. Bak de gemarineerde Pulled Oats in een pannetje (zonder extra olie) in ongeveer 5 à 6 minuten op middelhoog vuur licht krokant.
  6. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer over het bladerdeeg de tomaten passata.
  7. Verdeel vervolgens de bonen, mais en rode ui over het bladerdeeg. Verdeel vervolgens ook de Pulled Oats over het bladerdeeg. Top af met de cherrytomaatjes.
  8. Bak de plaattaart af in ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van jouw oven.
  9. Snijd de avocado in blokjes. Hak wat koriander fijn. Verdeel beide over de Mexicaanse plaattaart zodra deze uit de oven komt. Verdeel ook de zure room eroverheen.

Let op: op de foto heb ik de overige taco kruiden van Santa Maria niet door de zure room gemengd, maar dit is erg lekker indien je van een iets kruidigere zure room houdt.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Cosette
    13 juni 2020 at 17:43

    Heerlijke plaattaart, wij hebben er met smaak van gegeten. Ik had er 2 gemaakt een met Pulled Oats Naturel en de andere met Pulled Oats tomaat, beide smaken goed.

    • Reply
      Jaimy
      13 juni 2020 at 18:28

      Klinkt goed! Heel fijn dat het zo in de smaak gevallen is!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.