Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische macaroni salade

Vegetarische macaroni salade

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350 gr macaroni
  • ½ komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 200 gr mais
  • 1 rode ui

Dressing:

  • 3 el kwark
  • 10 gr dille
  • 1 el mayonaise
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1.5 tl mosterd
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Voor mij is een pasta salade een perfect zomers recept. Deze macaroni salade is heerlijk als maaltijd salade, maar ook erg lekker als bijgerecht voor bij de barbecue. De vegetarische salade zit vol met groenten!

Een lekker vegetarische macaroni salade

Bij een barbecue kun je absoluut geen salades missen en natuurlijk stokbrood. De salades worden vaak kant-en-klaar gekocht, zoals aardappel- of huzarensalade. Toch is het erg lekker om deze salades zelf te maken. Deze macaroni salade is vegetarisch en natuurlijk kun je altijd afwisselen met groenten. Maak vooral de restjes op uit je koellast zou ik zeggen! Ik weet zeker dat deze salade bij je gasten of je gezin in de smaak gaat vallen!

Ouderwetse macaroni 

Een ouderwetse macaroni bevat natuurlijk spekjes, in deze variant heb ik ervoor gekozen om een vegetarische variant te maken op de traditionele bereiding. Ik heb niet gekozen voor vegetarische spekjes, maar ik heb bleekselderij en mais gebruikt. 

Andere lekkere bijgerechten voor bij de barbecue:

Op Jaimy's Kitchen staan natuurlijk nog veel meer bijgerechten voor biuj een bbq, kijk zeker ook even op de categorie pagina voor bbq recepten!

Bereiding

Stap 1

Kook de macaroni volgens de aanwijzigingen van de verpakking, in een beetje zout. Giet vervolgens de pasta af en spoel met koud water, zodat de pasta afkoelt.

Stap 2

Maak de dressing door de kwark met mayonaise en mosterd te mengen. Voeg vervolgens een beetje witte wijn azijn toe en breng op smaak met peper en zout. Hak de dille fijn en voeg aan de dressing toe. Meng goed door.

Stap 3

Schil de bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd ook in kleine blokjes. Snipper het uitje en snijd ook de paprika in kleine blokjes.

Stap 4

Voeg nu de komkommer, bleekselderij, paprika, rode ui en mais bij de pasta. Voeg ook de dressing erbij en meng goed door elkaar.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades bijgerechten pasta vegetarisch zomer diner bbq barbecue macaroni

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴