Aziatisch/ Curry/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische Linzen Curry

Vegetarische linzen curry www.jaimyskitchen.nl

Deze heerlijke vegetarische linzen curry moet je gewoon geprobeerd hebben! De gezonde curry zit boordevol groenten namelijk zoete aardappel, tomaat en spinazie.

Zelfgemaakte curry pasta

Curry’s zijn ongelooflijk makkelijk om te maken, super lekker en vaak ook gezond. Ik weet dat sommigen een beetje afschrikken van de vele soorten kruiden die ik gebruik, maar het is echt een kwestie van één keer wat kruiden kopen en dan kun je heel veel gerechten maken. Je kookt dan ook nog eens zonder smaak versterkers, dus dat is ook nog eens gezond. Daarom maak ik graag mijn eigen currypasta. Daarnaast heb ik alle kruiden in huis. Indien je voor makkelijk wilt gaan, raad ik je aan om het mini-receptje voor de currypasta weg te laten en voor het alternatief te gaan: Patak’s Korma Curry Pasta! Jaimy en Curry’s is als zout en peper; wij horen bij elkaar. Haha, ja zo kun je het wel noemen.

Wat eet je bij de curry?

Sowieso is een yoghurt munt saus ontzettend lekker voor bij deze curry. het is een frisse tegenhanger van de curry. Daarnaast is het ook enorm lekker om naanbrood bij de curry te eten of papadums. Die laatste zijn wat krokanter. Heel lekker. En mocht je nu erg van rijst houden, dan is dat ook lekker voor erbij!

Vegetarische linzen curry www.jaimyskitchen.nl

Recept: Vegetarische Linzen Curry

Aantal personen: 2
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten:

Curry:
1 blikje bruine linzen (300 gram)
3 teentjes knoflook
duimgrofte verse gember
1 blikje kokosmelk (300 ml)
1 grote ui
2 tomaten
200 gr spinazie
1 middelgrote zoete aardappel
5 gr peterselie of koriander
1 citroen
1 tl maizena of 2 el rode linzen

Currypasta:
1 tl garam masala
1 tl komijnpoeder
1 tl gemalen koriander
1 el zwart mosterdzaad
1 gedroogde of verse rode peper
zout
1 klein blikje tomatenpuree
1 el zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Begin met het maken van de currypasta. Dat is totaal niet moeilijk wat het is een kwestie van samenvoegen van alle ingrediënten van de pasta en mengen.
  2. Neem nu de zoete aardappelen, schil deze en snij ze in kleine blokjes. Bak deze in een aparte pan goudbruin. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten, op laag vuur.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook en gember. Deze fruit je meteen aan en wanneer de uien glazig zijn kun je de curry pasta toevoegen voor 2 minuten.
  4. Voeg de kokosmelk aan de pan met currypasta toe en snijd de tomaten in blokjes en voeg ze ook toe. Gebruik je rode linzen? Voeg deze dan nu mee, zodat en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen.
  5. Gebruik je maizena? Los de maizena op in twee eetlepels water in een kommetje en voeg dan toe aan de curry. Kook even 2 minuten mee zodat de maizena ervoor zorgt dat de curry dikker wordt. Heb je rode linzen gebruikt? Sla deze stap dan over!
  6. Voeg als laatste de blokjes zoete aardappelen en spinazie toe en als laatste de bruine linzen. Verwarm even mee en garneer met peterselie of koriander en citroensap.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    lisette
    14 oktober 2016 at 18:29

    Superlekker! De muntyoghurt maakt het lekker fris, mmm

  • Reply
    Food Talk: Hoe maak je paneer? | Jaimy's Kitchen
    25 februari 2017 at 21:55

    […] Jalfrezi Paneer curry Paneer Wrap (komt […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.